ΗΠΑ: Καταστρέψαμε πυραυλικό σύστημα των Χούθι

ΗΠΑ: Καταστρέψαμε πυραυλικό σύστημα των Χούθι

Σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι υποστήριξε πως οι φιλοϊρανοί μαχητές πραγματοποιήσαν πέντε επιχειρήσεις στη διάρκεια των 72 τελευταίων ωρών

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Kινητό σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος, στο έδαφος της Υεμένης που ελέγχουν οι μαχητές Χούθι, κατέστρεψαν οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM).

Αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν επίσης ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, ένα πλοίο του συνασπισμού εντόπισε και κατέστρεψε έναν πύραυλο, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματίες ή ζημιές, προστίθεται.

Χούθι: «Πέντε επιθέσεις εναντίον πλοίων τις τελευταίες 72 ωρες»

Από την πλευρά τους, οι Χούθι ανακοίνωσαν σήμερα ότι στοχοθέτησαν ένα βρετανικό και δύο ισραηλινά πλοία, αφού βρετανική εταιρεία ασφαλείας επισήμανε τρεις επιθέσεις στα ανοικτά της χώρας αυτής μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες.

Από το Νοέμβριο, οι Χούθι έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και στον κόλπο του Αντεν λέγοντας ότι στοχοθετούν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ. Διεύρυναν τους στόχους τους περιλαμβάνοντας σ’ αυτούς πλοία που συνδέονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τα πλήγματα που πραγματοποιήσαν τον Ιανουάριο η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο εναντίον θέσεών τους στην Υεμένη.

Σε δήλωση που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχγιά Σαρί, υποστήριξε πως οι φιλοϊρανοί μαχητές πραγματοποιήσαν πέντε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη διάρκεια των 72 τελευταίων ωρών.

Στις επιχειρήσεις αυτές περιλαμβάνεται μια επίθεση εναντίον ενός «βρετανικού πλοίου (Hope Island) στην Ερυθρά Θάλασσα με αριθμό ναυτικών πυραύλων».

Δύο ισραηλινά πλοία, τα «MSC GRACE F» και «MSC GINA», στοχοθετήθηκαν επίσης «με έναν ορισμένο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρούζ», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT