Χακάν Φιντάν: Θα λάβουμε μέτρα κατά του Ισραήλ

Χακάν Φιντάν: Θα λάβουμε μέτρα κατά του Ισραήλ

Η απόφαση λαμβάνεται μετά την απόρριψη από το Ισραήλ του αιτήματος για συμμετοχή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις ρίψης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αποφασίσαμε να λάβουμε μια σειρά από νέα μέτρα κατά του Ισραήλ», δήλωσε τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν.

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ απέρριψε αίτημα της Τουρκίας για ρίψη βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας και ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για αυτή την απόφαση.

«Σήμερα μάθαμε ότι το αίτημά μας, το οποίο έγινε δεκτό από τις ιορδανικές Αρχές, απορρίφθηκε από το Ισραήλ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η ανθρωπιστική βοήθεια παραδίδεται στη Γάζα με αλεξίπτωτα πάνω από την Ιορδανία, εδώ και αρκετό καιρό. Είχαμε υποβάλει αίτημα να συμπεριληφθούμε σε αυτή την επιχείρηση ανθρωπιστικής βοήθειας με τα αεροπλάνα της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Σήμερα μάθαμε ότι το αίτημα αυτό, το οποίο έγινε δεκτό με ικανοποίηση από τις ιορδανικές αρχές, απορρίφθηκε από το Ισραήλ. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για το Ισραήλ ώστε να εμποδίσει την προσπάθειά μας να παραδώσουμε βοήθεια από αέρος στους κατοίκους της Γάζας που λιμοκτονούν», σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, αποφασίσαμε να λάβουμε σειρά νέων μέτρων κατά του Ισραήλ. Τα μέτρα αυτά, τα οποία έχουν εγκριθεί από τον πρόεδρό μας, θα εφαρμοστούν βήμα προς βήμα χωρίς καθυστέρηση. Θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια όργανα και θα συνεχιστούν μέχρις ότου το Ισραήλ κηρύξει κατάπαυση του πυρός και επιτρέψει την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT