Η Τσετσενία απαγορεύει «την πολύ γρήγορη ή πολύ αργή μουσική»

Η Τσετσενία απαγορεύει «την πολύ γρήγορη ή πολύ αργή μουσική»

Βάσει της νέας οδηγίας, είδη όπως το rave και η techno, που διαθέτουν υψηλότερο BPM, θα απαγορευτούν στη συντηρητική αυτή μουσουλμανική κοινωνία

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Αρχές στην Τσετσενία ανακοίνωσαν την απαγόρευση της μουσικής στις περιπτώσεις που ο ρυθμός της είναι είτε πολύ γρήγορος είτε πολύ αργός. 

Οπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS, ο υπουργός Πολιτισμού, Μούσα Νταντάγιεφ, γνωστοποίησε πως θα περιοριστούν όσες μουσικές συνθέσεις διαθέτουν τέμπο που κυμαίνεται από 80 έως 116 χτύπους ανά λεπτό (BPM)

«Ανακοίνωσα την τελική απόφαση, σε συμφωνία με τον Τσετσένο ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ, πως από εδώ και στο εξής όλα τα μουσικά, φωνητικά και χορογραφικά έργα πρέπει να ανταποκρίνονται σε ένα τέμπο 80-116 χτύπων ανά λεπτό», δήλωσε ο Νταντάγιεφ. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Καντίροφ, πρέπει να διασφαλιστεί πως η τσετσενική μουσική και οι χορευτικές δημιουργίες ευθυγραμμίζονται με την «τσετσενική κουλτούρα και τον μουσικό ρυθμό», με στόχο να μεταφέρουν «στον λαό και στο μέλλον των παιδιών μας την πολιτιστική κληρονομιά του τσετσενικού λαού», πρόσθεσε ο Νταντάγιεφ.

Βάσει της νέας οδηγίας, είδη όπως το rave και η techno, που διαθέτουν υψηλότερο BPM, θα απαγορευτούν στη συντηρητική αυτή μουσουλμανική κοινωνία. 

Η Τσετσενία είναι μια σχεδόν εξ ολοκλήρου μουσουλμανική περιοχή, στον βόρειο Καύκασο, που συνορεύει στον Νότο της με τη Γεωργία. 

Ο Καντίροφ κυβερνά την περιοχή με σιδηρά πυγμή από το 2007, καταπνίγοντας κάθε μορφή διαφωνίας και απόκλισης από το κεντρικό διοικητικό αφήγημα. 

Υπάρχουν καταγγελίες για άγριες διώξεις ομοφυλοφίλων που έχουν προκαλέσει την παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών. 

Ο Καντίροφ έχει δηλώσει στο παρελθόν πως δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στη δημοκρατία του και ότι, αν υπάρχουν, θα πρέπει να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Τον Ιούλιο του 2020, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επέβαλε κυρώσεις στον Καντίροφ για την «εμπλοκή του σε σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή