Η Τουρκία επιβάλλει εξαγωγικούς περιορισμούς στο Ισραήλ

Η Τουρκία επιβάλλει εξαγωγικούς περιορισμούς στο Ισραήλ

Το υπουργείο Εμπορίου της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι περιορισμοί περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, προϊόντα σιδήρου και χάλυβα, κατασκευαστικό εξοπλισμό, καθώς και μηχανές

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία θα επιβάλει περιορισμούς στις εξαγωγές προϊόντων 54 διαφορετικών κατηγοριών προς το Ισραήλ μέχρι να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, το τουρκικό υπουργείο Εμπορίου, προσθέτοντας ότι τα μέτρα θα έχουν άμεση ισχύ.

Η Αγκυρα είχε γνωστοποιήσει χθες Δευτέρα ότι επρόκειτο να λάβει μέτρα μετά την απόρριψη του αιτήματός της να συμμετάσχει σε ρίψεις βοήθειας από το Ισραήλ.

Το υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι οι περιορισμοί περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, προϊόντα σιδήρου και χάλυβα, κατασκευαστικό εξοπλισμό, καθώς και μηχανές.

Εφαρμογή μέχρι την κατάπαυση πυρός

Χθες Δευτέρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ανακοίνωσε ότι η χώρα «θα λάβει σειρά από νέα μέτρα κατά του Ισραήλ».

Οπως εξήγησε, το Ισραήλ απέρριψε αίτημα της Τουρκίας για ρίψη βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή η απόφαση δεν αιτιολογείται.

«Τα μέτρα αυτά, τα οποία έχουν εγκριθεί από τον πρόεδρό μας, θα εφαρμοστούν βήμα προς βήμα χωρίς καθυστέρηση, θα ανακοινωθούν από τα αρμόδια όργανα και θα συνεχιστούν μέχρις ότου το Ισραήλ κηρύξει κατάπαυση πυρός και επιτρέψει την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT