Μόναχο: Απολύθηκε γιατί κρέμασε δικό του έργο στο μουσείο

Μόναχο: Απολύθηκε γιατί κρέμασε δικό του έργο στο μουσείο

Αμέσως αφότου αποκαλύφθηκε η πράξη του, ο εργαζόμενος έστειλε μέιλ στη διοίκηση του μουσείου, ομολογώντας πως «κρέμασε τον δικό του πίνακα [στον τοίχο] ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η έκβαση να μην ήταν η επιθυμητή, ωστόσο, για λίγο, για μόλις μερικές ώρες, ένας Γερμανός έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, εκθέτοντας έργο του σε περίβλεπτο μουσείο σύγχρονης τέχνης του Μονάχου.  

Ο 51χρονος τεχνικός στην Πινακοθήκη του Μοντέρνου (Pinakothek der Moderne) του Μονάχου και αυτοαποκαλούμενος «freelance καλλιτέχνης» κατάφερε να περάσει έναν από τους πίνακές του από την ασφάλεια και να τον κρεμάσει σε έναν από τους τοίχους του μουσείου. 

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, οι άνθρωποι της ασφάλειας του κτιρίου ανακάλυψαν τη νέα προσθήκη στις συλλογές του μουσείου και άμεσα απομάκρυναν το έργο. Το μουσείο απέλυσε τον 51χρονο, συντρίβοντας τις ελπίδες για καταξίωση που γέννησε η πρωτοβουλία του. 

Λόγω της θέσης του, ο άνδρας είχε πρόσβαση στους χώρους και εκτός κανονικού ωραρίου λειτουργίας του μουσείου, οπότε κανείς δεν πήρε είδηση τη στιγμή που κρέμασε το έργο του μεταξύ άλλων πινάκων.

Ουσιαστικά, άγνωστος παραμένει ο χρόνος που ο πίνακας, διαστάσεων 60 εκ. επί 1,2 μ., παρέμεινε σε δημόσια θέα, αν και η εκπρόσωπος του μουσείου εκτιμά πως δεν ήταν στο σημείο για πολύ. 

«Οι επιμελητές μπορούν να αντιληφθούν κάτι τέτοιο αμέσως» τόνισε η Τίνα Νέλερ στη Süddeutsche Zeitung.

Αμέσως αφότου αποκαλύφθηκε η πράξη του, ο εργαζόμενος έστειλε μέιλ στη διοίκηση του μουσείου, ομολογώντας πως «κρέμασε τον δικό του πίνακα [στον τοίχο] ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης». 

Το συμβάν καταγγέλθηκε στην αστυνομία που πλέον ερευνά την εμπλοκή του πρώην εργαζόμενου για φθορά περιουσίας – έγκλημα που, στην περίπτωση καταδίκης, επισύρει πρόστιμο ή ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών

«Φυσικά, έχουμε ασκήσει ποινική δίωξη. Αυτό σημαίνει πως από εδώ και στο εξής το γραφείο του εισαγγελέα θα αποφασίσει τι θα συμβεί» σημείωσε ο Κρίστιαν Ντρέξλερ, επικεφαλής επιθεωρητής της αστυνομίας του Μονάχου.

Ο πίνακας «στερεώθηκε στον τοίχο με δύο βίδες, γι’ αυτό και αυτός ο τοίχος υπέστη ζημιά. Το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών του Μονάχου ερευνά τώρα το εύρος της ζημιάς που προκλήθηκε», πρόσθεσε ο Ντρέξλερ.«Η συνολική ζημιά εκτιμάται σε περίπου 100 ευρώ.Ο πίνακας έχει έκτοτε αφαιρεθεί και κατασχεθεί» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή