Το επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας δεν θα επενδύσει σε ιδιωτικά κεφάλαια

Το επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας δεν θα επενδύσει σε ιδιωτικά κεφάλαια

Το Κοινοβούλιο έχει απορρίψει αιτήματα για μεταφορά περιουσιακών στοιχείων σε ιδιωτικά κεφάλαια

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας (1,6 τρισ. δολ.) το μεγαλύτερο στον κόσμο, δεν θα επιτρέπεται να συμπεριλάβει επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων στο χαρτοφυλάκιό του, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας σήμερα Παρασκευή.

Η κεντρική τράπεζα της Νορβηγίας, η οποία διαχειρίζεται το ταμείο, μέσω μονάδας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, πρότεινε πέρυσι την κατανομή ποσοστού έως και 5% των περιουσιακών στοιχείων σε επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων, που επί του παρόντος αντιστοιχούν σε περίπου 80 δισ. δολ.

Ελλειψη πολιτικής συναίνεσης

«Καταλήξαμε ότι δεν ανοίγουμε σε μη εισηγμένες μετοχές αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Τρίγκβε Σλάγκσβολντ Βέντουμ σε συνέντευξη Τύπου, επικαλούμενος υψηλότερες προμήθειες, περιορισμένη διαφάνεια και την ανάγκη για ευρεία πολιτική συναίνεση, ως αιτίες απόρριψης της προοπτικής.

«Θα συνεχίσουμε να το εξετάζουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Το Κοινοβούλιο είχε προηγουμένως απορρίψει αιτήματα για μεταφορά περιουσιακών στοιχείων σε ιδιωτικά κεφάλαια, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να είναι πολύ δαπανηρή και θα παρεμπόδιζε τη δυνατότητα αξιολόγησης της απόδοσης σε συνεχή βάση.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή