Γάζα: «Καμπανάκι» ΟΗΕ για υδατογενείς ασθένειες λόγω ζέστης και μολυσμένου νερού

Γάζα: «Καμπανάκι» ΟΗΕ για υδατογενείς ασθένειες λόγω ζέστης και μολυσμένου νερού

«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο, ώστε μέσα στους επόμενους μήνες να υπάρξει καλύτερη παροχή νερού, ιδίως στις περιοχές που καταγράφεται συνωστισμός», ανέφερε ο συντονιστής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την εξάπλωση υδατογενών ασθενειών στη Λωρίδα της Γάζας, λόγω της έλλειψης καθαρού και ασφαλούς πόσιμου νερού καθώς και λόγω αύξησης της θερμοκρασίας, προειδοποίησε ο συντονιστής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στον θύλακο.

«Εχει πολλή ζέστη εκεί», δήλωσε την Παρασκευή ο Τζέιμι ΜακΓκόλντρικ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μέσω βιντεοκλήσης από την Ιερουσαλήμ. «Οι άνθρωποι έχουν πολύ λιγότερο νερό από όσο χρειάζονται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν υδατογενείς ασθένειες, λόγω της έλλειψης καθαρού νερού και της διακοπής των συστημάτων αποχέτευσης», ανέφερε.

Οπως είπε, «πρέπει να βρούμε έναν τρόπο στους επόμενους μήνες για να υπάρξει καλύτερη παροχή νερού, ιδίως στις περιοχές που αυτή τη στιγμή καταγράφεται συνωστισμός».

Σημειώνεται πως το μολυσμένο νερό και οι κακές συνθήκες υγιεινής συνδέονται, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με ασθένειες όπως η χολέρα, η διάρροια, η δυσεντερία και η ηπατίτιδα Α.

Από τα μέσα Οκτωβρίου, μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, ο ΠΟΥ έχει καταγράψει περισσότερα από 345.000 κρούσματα διάρροιας, εκ των οποίων περισσότερα από 105.000 σε παιδιά κάτω των 5 ετών.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να διευκολύνει τη δυνατότητα των ανθρωπιστικών οργανώσεων να αυξήσουν την παροχή βοήθειας στη Γάζα και έχει εγκρίνει την επανέναρξη της λειτουργίας του αγωγού ύδρευσης στο βόρειο τμήμα του θύλακα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή