Τελ Αβίβ: Καταρρίψαμε το 99% των 300 πυραύλων και drones

Τελ Αβίβ: Καταρρίψαμε το 99% των 300 πυραύλων και drones

Το Ιράν εκτόξευσε περισσότερα από 300 drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας, το 99% των οποίων καταρρίφθηκαν, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός την Κυριακή

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιράν εκτόξευσε περισσότερα από 300 drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας, το 99% των οποίων καταρρίφθηκαν, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός την Κυριακή, προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν πλήρως λειτουργικές και εξετάζουν τις διάφορες εναλλακτικές.

Σε τηλεοπτική ενημέρωση, ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι χαρακτήρισε τις ενέργειες του Ιράν «πολύ σοβαρές» και είπε ότι «ωθούν την περιοχή προς την κλιμάκωση».

Πρόσθεσε δε ότι κάποιες από τις εκτοξεύσεις ήταν από το Ιράκ και την Υεμένη. 

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα αφού απέκρουσε μια ομοβροντία ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων, ότι το Ισραήλ θα επιτύχει τη νίκη.

«Αναχαιτίσαμε, αποκρούσαμε, μαζί θα νικήσουμε», έγραψε ο Νετανιάχου σε σύντομη ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε σε διάγγελμά του προς τους πολίτες πως το Ισραήλ είναι έτοιμο για μια επίθεση από το Ιράν και ότι θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο. «Τα αμυντικά μας συστήματα έχουν αναπτυχθεί και είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF (ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ) είναι ισχυρές. Εκτιμούμε τις ΗΠΑ που στέκονται στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς και την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών. Οποιος μας βλάψει, θα τον βλάψουμε κι εμείς. Θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας από κάθε απειλή και θα το κάνουμε με ηρεμία και αποφασιστικότητα», τόνισε.

Σειρήνες ήχησαν σε Ιερουσαλήμ, Τελ Αβίβ κι άλλες πόλεις, με τον νυχτερινό ουρανό να γεμίζει με φλόγες από τις αναχαιτίσεις. Δόθηκε εντολή στους κατοίκους του Ισραήλ να σπεύσουν σε καταφύγια.

Στην αναχαίτιση, εκτός του εναέριου χώρου του Ισραήλ, συνέδραμαν μαχητικά από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ιορδανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή