Μακρόν: Υπάρχει plan Β για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Μακρόν: Υπάρχει plan Β για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στον ποταμό Σηκουάνα θα είναι επιτυχής, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, αλλά πρόσθεσε ότι οι Αρχές έχουν προετοιμάσει plan B, το οποίο θα εφαρμοστεί εάν η αξιολόγηση της ασφάλειας το απαιτήσει

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι είναι βέβαιος για το ότι η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων τον Ιούλιο στον ποταμό Σηκουάνα θα είναι επιτυχής, αλλά πρόσθεσε ότι οι Αρχές έχουν προετοιμάσει plan B εάν η αξιολόγηση της ασφάλειας το απαιτήσει.

«Μπορούμε να το κάνουμε και θα το κάνουμε», δήλωσε ο Μακρόν σε συνεντεύξεις του στο ραδιόφωνο RMC και στην τηλεόραση BFM για το σχέδιο να πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου με τεράστιο πλήθος γύρω από τον Σηκουάνα, όπου περίπου 160 βάρκες θα ξεκινήσουν ταξίδι 6 χιλιομέτρων.

Τροκαντερό και Stade de France

Η Γαλλία, πρόσθεσε, δεν είναι αφελής. «Αν κρίνουμε ότι υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια, θα έχουμε σχέδιο Β, ακόμη και σχέδιο Γ», τόνισε.

Μία επιλογή, όπως είπε, θα ήταν να περιοριστεί η τελετή στην κεντρική πλατεία Τροκαντερό του Παρισιού απέναντι από τον Πύργο του Αϊφελ. Αλλη θα ήταν να μεταφερθεί η εκδήλωση σε εσωτερικό χώρο, στο στάδιο Stade de France.

Πηγή: Reuters

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή