Κρεμλίνο: Μια ολυμπιακή εκεχειρία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από το Κίεβο

Κρεμλίνο: Μια ολυμπιακή εκεχειρία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από το Κίεβο

Μια ενδεχόμενη ολυμπιακή εκεχειρία, όπως αυτή για την οποία μίλησε ο Εμανουέλ Μακρόν, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από την Ουκρανία ως ευκαιρία για ανασύνταξη και προμήθεια περαιτέρω εξοπλισμού, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ψυχρή» αντίδραση επιφύλαξε η Μόσχα στην έκκληση που απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, για εκεχειρία στις διεθνείς συγκρούσεις, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μια ενδεχόμενη ολυμπιακή εκεχειρία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από την Ουκρανία ως ευκαιρία για ανασύνταξη και προμήθεια περαιτέρω εξοπλισμού.

Μια ημέρα, πριν ο Μακρόν δήλωσε σε συνέντευξή του πως θα εργαστεί για την επίτευξη της εκεχειρίας και την αναστολή των ένοπλων συγκρούσεων, για το διάστημα που διαρκούν οι Αγώνες, από 26 Ιουλίου έως 11 Αυγούστου. 

Οπως ανέφερε ο Πεσκόφ, τόσο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν όσο και οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, «έχουν προσέξει ότι, κατά κανόνα, το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί παρόμοιες ιδέες και πρωτοβουλίες για να ανασυνταχθεί και να επανεξοπλιστεί».

Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν αναφέρθηκε σε κάποια συγκεκριμένη περίπτωση, κατά την οποία η Ουκρανία έπραξε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Από τον Φεβρουάριο του 2022 όταν ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια περίοδος εκεχειρίας.

Ωστόσο, ο Πεσκόφ δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μιας ολυμπιακής εκεχειρίας, δήλωσε όμως ότι δεν έχουν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την Κίνα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η στάση που τηρεί το Πεκίνο, το οποίο δεν έχει καταδικάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι «πολύ ισορροπημένη και εποικοδομητική».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή