Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες από τριπλή πυραυλική επίθεση στο Τσερνίχιβ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες από τριπλή πυραυλική επίθεση στο Τσερνίχιβ

Τουλάχιστον εννέα νεκροί από τις επιθέσεις κοντά στο κέντρο της πόλης στη βόρεια Ουκρανία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον τρεις πυραυλικές επιθέσεις πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη, οι Ρώσοι κατά της πόλης Τσερνίχιβ, στον ουκρανικό Βορρά, με νεκρούς και τραυματίες σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Ο εχθρός χτύπησε το Τσερνίχιβ με ρουκέτες. Υπάρχουν θύματα και τραυματίες», αναφέρεται στην ανάρτηση που έκανε στην πλατφόρμα μηνυμάτων Telegram ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης του Τσερνίχιβ, Βιάτσεσλαβ Τσαούς.

«Υπάρχουν νεκροί πολίτες, υπάρχουν πολλοί τραυματίες. Οι διασώστες εργάζονται τώρα, οι γιατροί μας εργάζονται και παρέχουν όλη την απαραίτητη βοήθεια. Εχει δημιουργηθεί ένα αρχηγείο και θα παρασχεθεί κάθε απαραίτητη βοήθεια», έγραψε σε νεότερη ανάρτηση. 

Ακολούθως ο υπηρεσιακός δήμαρχος της πόλης, Ολεξάντρ Λομάκο, ανέφερε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις τον θάνατο τουλάχιστον εννέα ανθρώπων από τους τρεις πυραύλους. Ο κ. Τσαούς ανέφερε τον τραυματισμό τουλάχιστον 20 ατόμων, με το τοπικό νοσοκομείο να επιβεβαιώνει τη νοσηλεία τουλάχιστον 18 πολιτών.

Τα ρωσικά πλήγματα σημειώθηκαν κοντά στο κέντρο της πόλης, σημείωσε ο κ. Τσαούς, ενώ ο κ. Λομάκο έκανε λόγο για εκτεταμένες ζημιές σε κτίρια και άλλες υποδομές της πόλης.

Νωρίτερα είχε σημάνει γενικός συναγερμός τόσο στο Τσερνίχιβ όσο και στο Κίεβο (οι δύο περιφέρειες συνορεύουν), καθώς και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας.

Το Τσερνίχιβ είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας στη βόρεια Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, και είχε γίνει επίκεντρο μαχών κατά την πρώτη φάση της ρωσικής εισβολής το 2022. Ο πληθυσμός του πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής εκτιμάτο σε σχεδόν 300.000.

Πηγή: Ukrinform, 1+1, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή