Ο πρόεδρος του Ιράν θα επισκεφθεί το Πακιστάν «πολύ σύντομα»

Ο πρόεδρος του Ιράν θα επισκεφθεί το Πακιστάν «πολύ σύντομα»

Η είδηση της επίσκεψης έρχεται την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ε.Ε. και άλλες συμμαχικές τους δυνάμεις σχεδιάζουν νέες κυρώσεις κατά του Ιράν

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι θα επισκεφθεί το Πακιστάν «πολύ σύντομα», όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Σεχμπάζ Σαρίφ, καθώς οι μουσουλμάνοι γείτονες προσπαθούν να αποκαταστήσουν τους δεσμούς μετά τα πυραυλικά χτυπήματα του Ιανουαρίου σε στόχους, όπως είπαν, μαχητών.

Τα πλήγματα είχαν τροφοδοτήσει ανησυχίες για ευρύτερη περιφερειακή αστάθεια μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν

Η είδηση της επίσκεψης έρχεται την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ε.Ε. και άλλες χώρες σχεδιάζουν νέες κυρώσεις κατά του Ιράν για την πρωτοφανή επίθεσή του στο Ισραήλ το Σάββατο, επιδιώκοντας παράλληλα να αποτρέψουν νέα σημαντική κλιμάκωση.

Το γραφείο του Σαρίφ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επίσκεψη του Ραΐσι έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Νωρίτερα, το Πακιστάν είχε ανακοινώσει ενδεχόμενη επίσκεψη του Ιρανού προέδρου.

Αυτή την εβδομάδα ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Geo News ανακοίνωσε ότι ο Ιρανός πρόεδρος επρόκειτο να μεταβεί στο Πακιστάν στις 22 Απριλίου, επικαλούμενος πηγές.

Ωστόσο, το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Οι δύο γείτονες έχουν ιστορικό δύσκολων σχέσεων, αλλά οι πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις ήταν τα πιο σοβαρά επεισόδια των τελευταίων ετών.

Εκκληση για αυτοσυγκράτηση

Το Πακιστάν έχει καλέσει όλα τα μέρη στη Μέση Ανατολή να «επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να κινηθούν προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης».

Σε άλλη ένδειξη της αναθέρμανσης των δεσμών μεταξύ χωρών της Μέσης Ανατολής, το γραφείο του Σαρίφ πρόσθεσε ότι η Σαουδική Αραβία θα επενδύσει δισ. δολάρια μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της στο Πακιστάν αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή