Χ. Φιντάν: Συνάντηση με τον ηγέτη της Χαμάς στο Κατάρ

Χ. Φιντάν: Συνάντηση με τον ηγέτη της Χαμάς στο Κατάρ

Στο επίκεντρο βρέθηκαν η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, οι προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός και η απελευθέρωση των ομήρων, σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύναντηση με τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, πραγματοποίησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κατάρ.

Σύμφωνα με τουρκική διπλωματική πηγή, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η παροχή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα καθώς και οι προσπάθειες για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων.

Υπενθυμίζεται πως ο ηγέτης της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης θα επισκεφθεί την Τουρκία το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα φιλοξενήσω τον Παλαιστίνιο ηγέτη το Σαββατοκύριακο. Θα συζητήσουμε μια σειρά από θέματα», δήλωσε την Τετάρτη ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του AK στο Κοινοβούλιο, αποκαλώντας για άλλη μία φορά τη Χαμάς «απελευθερωτικό κίνημα».

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Κατάρ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της χώρας, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θανί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή