Boeing: Μηχανικός λέει ότι «δεν θα έβαζε» την οικογένειά του σε 787

Boeing: Μηχανικός λέει ότι «δεν θα έβαζε» την οικογένειά του σε 787

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για κατασκευαστικά σφάλματα. Η απάντηση της εταιρείας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πληροφοριοδότης στην υπόθεση των 787 Dreamliner της Boeing, ο οποίος υποστηρίζει ότι φοβόταν πως τα εν λόγω αεροσκάφη θα μπορούσαν «να διαλυθούν στον αέρα», αναμένεται να δώσει το «παρών» σε σημερινή ακρόαση ενώπιον της Γερουσίας στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στο NBC News πριν από την ακρόαση, ο μηχανικός Σαμ Σαλέχπουρ ανέφερε ότι είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα 787 Dreamliner, τις οποίες η αμερικανική εταιρεία απέρριψε.

Ειδικότερα, εξέφρασε φόβους ότι το αεροπλάνο θα μπορούσε να «πέσει» εάν δεν αντιμετωπίζονταν κατασκευαστικά ζητήματα. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε «κενά μεταξύ εξαρτημάτων», τα οποία δημιουργήθηκαν κατά τη διαδικασία συναρμολόγησης.

Ερωτηθείς εάν θα άφηνε την οικογένειά του να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος 787, απάντησε πως «αυτή τη στιγμή, δεν θα το έκανα».

Οι ισχυρισμοί του ερευνώνται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, ο οποίος θα προεδρεύει στην ακρόαση της Τετάρτης, τους χαρακτήρισε «ιδιαίτερα σοβαρούς».

Στην ίδια ακρόαση, αναμένεται να καταθέσει επίσης εκπρόσωπος της FAA, ενώ δεν θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Boeing, με την εταιρεία να δηλώνει πως συνεργάζεται με τις Αρχές παρέχοντας «έγγραφα, μαρτυρίες και τεχνικές ενημερώσεις».

Σχολιάζοντας όσα ανέφερε στο NBC ο μηχανικός, η εταιρεία σημείωσε πως «οι ισχυρισμοί σχετικά με τη δομική ακεραιότητα του 787 είναι ανακριβείς. Τα εν λόγω ζητήματα έχουν υποβληθεί σε αυστηρή εξέταση, υπό την εποπτεία της FAA».

Με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή