Ισραήλ: «14 στρατιώτες τραυματίστηκαν από πλήγμα της Χεζμπολάχ»

Ισραήλ: «14 στρατιώτες τραυματίστηκαν από πλήγμα της Χεζμπολάχ»

«Εξι στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά, δύο φέρουν μετρίου βαθμού τραύματα και οι άλλοι δύο ελαφρά», διευκρίνιζεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον τραυματισμό 14 στρατιωτών κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο από πλήγμα για το οποίο την ευθύνη ανέλαβε η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο ισραηλινός στρατός.

«Τις τελευταίες ώρες, ένας αριθμός αντιαρματικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών ταυτοποιήθηκαν καθώς διέσχιζαν τα σύνορα από το έδαφος του Λιβάνου προς το χωριό Αραμπ αλ-Αράμσε στο βόρειο Ισραήλ», ανακοίνωσε ο στρατός. «Εξι στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά, δύο φέρουν μετρίου βαθμού τραύματα και οι άλλοι δύο ελαφρά», διευκρίνιζεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, η υπηρεσία πρώτων βοηθειών είχε αναφέρει ότι υπάρχουν 14 τραυματίες από πλήγμα. Ειδικότερα, το ιατρικό κέντρο της Γαλιλαίας είχε ανακοινώσει ότι «δεκατέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων δύο βαριά, μεταφέρθηκαν από το χωριό Αραμπ αλ-Αράμσε».

Ισραήλ: «14 στρατιώτες τραυματίστηκαν από πλήγμα της Χεζμπολάχ»-1
Φωτογραφία: REUTERS/Avi Ohayon

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ισραηλινή στρατιωτική εγκατάσταση στο Αραμπ αλ-Αράμσε, σε απάντηση για τη δολοφονία από το Ισραήλ μελών και διοικητών της στον Λίβανο. Σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η σιιτική οργάνωση είχε κάνει λόγο για θάνατο τριών μελών της από ισραηλινά πλήγματα.

Ισραηλινό αεροσκάφος «εξόντωσε τον Ισμαήλ Γιούσεφ Μπαζ, τον διοικητή του παράκτιου τομέα της Χεζμπολάχ», ανακοίνωσε από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός. Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στη σιιτική οργάνωση, ο άνδρας σκοτώθηκε σε πλήγμα στο χωριό Αιν Μπάαλ, σχεδόν 15 χλμ. από τα ισραηλινά σύνορα.

Ο Μπαζ συμμετείχε «στον σχεδιασμό της εκτόξευσης ρουκετών και αντιαρματικών πυραύλων προς το Ισραήλ», σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό που δήλωσε ότι στόχευσε και άλλους στόχους της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ANI έκανε λόγο για έναν νεκρό από ισραηλινό πλήγμα στο Αιν Μπάαλ και για νεκρούς, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό, σε ισραηλινή επιδρομή που είχε στόχο δύο αυτοκίνητα στην τοποθεσία Σεχαμπιγέ, που απέχει σχεδόν 10 χλμ.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή