Αμστερνταμ: Περιορισμοί στην ανέγερση νέων ξενοδοχείων

Αμστερνταμ: Περιορισμοί στην ανέγερση νέων ξενοδοχείων

Για την ανέγερση ενός νέου ξενοδοχείου θα είναι απαραίτητο να κλείσει πρώτα κάποιο άλλο, ενώ τίθεται «πλαφόν» στον συνολικό αριθμό των κλινών. Τα μέτρα δεν αφορούν ξενοδοχεία που έχουν ήδη εξασφαλίσει άδεια

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορισμούς στην ανέγερση νέων ξενοδοχείων θεσπίζει ο Δήμος του Αμστερνταμ, στο πλαίσιο λήψης μέτρων για τη διαχείριση του μαζικού τουρισμού.

Οπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι την Τετάρτη, ο στόχος είναι «να διατηρήσουμε την πόλη βιώσιμη, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες».

«Αυτό σημαίνει όχι στον υπερβολικό τουρισμό, όχι σε νέα ξενοδοχεία και όχι σε περισσότερες από 20 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία ετησίως», προσθέσαν.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, για την ανέγερση ενός νέου ξενοδοχείου, είναι απαραίτητο να κλείσει πρώτα κάποιο άλλο, ενώ τίθεται «πλαφόν» στον συνολικό αριθμό των κλινών. Επιπροσθέτως, η δυνατότητα ανέγερσης νέου ξενοδοχείου περιλαμβάνει κριτήρια όπως η βιωσιμότητα. 

Σημειώνεται πως τα μέτρα δεν αφορούν ξενοδοχεία που έχουν ήδη εξασφαλίσει τη σχετική άδεια.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή