Τέσσερις ρωσικοί εκτοξευτές πυραύλων στην Κριμαία «υπέστησαν σοβαρές ζημιές»

Τέσσερις ρωσικοί εκτοξευτές πυραύλων στην Κριμαία «υπέστησαν σοβαρές ζημιές»

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εντείνει τις επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της Ουκρανίας από την Κριμαία, την οποία ελέγχει η Μόσχα από το 2014

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουκρανική επίθεση σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Κριμαία την Τετάρτη προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων, τρεις σταθμούς ραντάρ και άλλο εξοπλισμό, ανακοίνωσε η στρατιωτική υπηρεσία κατασκοπείας της Ουκρανίας σήμερα Πέμπτη.

Τέσσερις εκτοξευτές πυραύλων S-400 και σημείο ελέγχου αεράμυνας σε αεροπορική βάση στο Τζανκόι «καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές», ανέφερε η ουκρανική υπηρεσία στο Telegram.

Πρόσθεσε ότι διευκρινίζεται ο αριθμός των αεροσκαφών που υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

«Επιτυχημένο» πλήγμα

Πολλά κανάλια του Telegram ανέφεραν ισχυρές εκρήξεις στο Τζανκόι την Τετάρτη. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις αναφορές, ενώ δεν υπήρξε επίσημο σχόλιο από τη Ρωσία.

Η Ουκρανία δεν έδωσε στοιχεία σχετικά με τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για το πλήγμα, το οποίο χαρακτήρισε «επιτυχημένο».

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε νωρίτερα «για την ακρίβεια» τους στρατιωτικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν εντείνει τις επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της Ουκρανίας από την Κριμαία, την οποία ελέγχει η Μόσχα από το 2014.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή