Απειλή «αναθεώρησης του πυρηνικού δόγματος» από το Ιράν

Απειλή «αναθεώρησης του πυρηνικού δόγματος» από το Ιράν

«Τα χέρια μας είναι στη σκανδάλη, οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ έχουν εντοπιστεί», τόνισε ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιράν θα μπορούσε να αναθεωρήσει το «πυρηνικό του δόγμα» εν μέσω ισραηλινών απειλών, προειδοποίησε σήμερα Πέμπτη ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Οι ανησυχίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, το οποίο η Τεχεράνη ανέκαθεν ισχυριζόταν ότι προοριζόταν αυστηρά για ειρηνικούς σκοπούς έχουν αυξηθεί, εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων στις σχέσεις Ισραήλ – Ιράν.

«Αναθεώρηση του πυρηνικού μας δόγματος και της πολιτικής μας, καθώς και των εκτιμήσεων που είχαν κοινοποιηθεί προηγουμένως, είναι απολύτως δυνατή», δήλωσε ο Αχμάντ Χαχταλάμπ, διοικητής που είναι υπεύθυνος για την πυρηνική ασφάλεια, σύμφωνα με το Tasnim.

«Τα χέρια μας είναι στη σκανδάλη, οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ έχουν εντοπιστεί», τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Εάν το Ισραήλ τολμήσει να χτυπήσει τις πυρηνικές μας εγκαταστάσεις, σίγουρα θα ανταποδώσουμε το χτύπημα».

Ο Χαμενεΐ έχει τον τελευταίο λόγο

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει τον τελευταίο λόγο για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, το οποίο η Δύση έχει εκφράσει υποψίες ότι προορίζεται για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ο Χαμενεΐ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι η Τεχεράνη δεν επεδίωξε ποτέ την κατασκευή ή τη χρήση πυρηνικών όπλων, κάτι που απαγορεύει η θρησκεία της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή