Ντόναλντ Τραμπ: Και δεύτερος ένορκος απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του

Ντόναλντ Τραμπ: Και δεύτερος ένορκος απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δικαστής που προεδρεύει στην ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στη Νέα Υόρκη απάλλαξε και δεύτερο ένορκο από τα καθήκοντά του, την ώρα που εισαγγελείς και συνήγοροι υπεράσπισης προσπαθούν να συγκροτήσουν ένα σώμα ενόρκων για μια από τις πιο πολύκροτες δίκες στην αμερικανική ιστορία.

Νωρίτερα, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο ένορκος δεν είχε αποκαλύψει παλαιότερη εμπλοκή του με τον νόμο. Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν τον κάλεσε εκ νέου να απαντήσει σε ορισμένες ερωτήσεις και κατόπιν τον απάλλαξε από τα καθήκοντά του, χωρίς να διευκρινίσει τον λόγο.

Με την επανέναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο Μέρτσαν απάλλαξε άλλη μια ένορκο η οποία δήλωσε φοβισμένη επειδή διέρρευσαν στον Τύπο ορισμένα προσωπικά στοιχεία της. 

Μετά τις δύο απαλλαγές, απομένουν μόνο πέντε από τους αρχικούς επτά ενόρκους που είχαν επιλεγεί.

Το σώμα των ενόρκων πρέπει να αποτελείται από 12 τακτικά μέλη και έξι αναπληρωματικά.

Ο Τραμπ είναι μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στην αμερικανική πολιτική σκηνή και σχεδόν οι μισοί από τους 192 πιθανούς ενόρκους που έχουν εξεταστεί μέχρι τώρα από το δικαστήριο δεν έγιναν δεκτοί αφού είπαν ότι δεν θα μπορούσαν να αποφανθούν αμερόληπτα για την ενοχή ή την αθωότητά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT