Σκωτία: Συνελήφθη ξανά ο σύζυγος της πρώην πρωθυπουργού

Σκωτία: Συνελήφθη ξανά ο σύζυγος της πρώην πρωθυπουργού

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας για τα οικονομικά του Εθνικού Κόμματος (SNP). Η προηγούμενη σύλληψη του 59χρονου Πίτερ Μάρελ ήταν τον Απρίλιο του 2023

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία συνέλαβε εκ νέου τον Πίτερ Μάρελ, σύζυγο της πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας για τα οικονομικά του Εθνικού Κόμματος (SNP), όπως μεταδίδουν το BBC και άλλα βρετανικά MME.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας, στην οποία δεν κατονομάζεται ο Μάρελ, αναφέρεται ότι ανακρίνεται 59χρονος που συνελήφθη εκ νέου στο πλαίσιο της έρευνας για το κόμμα SNP. Η προηγούμενη σύλληψη του 59χρονου Μάρελ ήταν τον Απρίλιο του 2023.

Εκπρόσωπος του SNP αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν ανάρμοστο «σε αυτό το στάδιο».

Η Στέρτζον, η οποία διετέλεσε πρωθυπουργός της Σκωτίας από το 2014 μέχρι την παραίτησή της τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, συνελήφθη επίσης πέρυσι. Αφέθηκε όμως ελεύθερη χωρίς να απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος της. Eχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Οι αρχές ερευνούν τι απέγιναν περισσότερες από 600.000 στερλίνες (700.000 ευρώ) από δωρεές που είχε συγκεντρώσει το κόμμα το 2017, αλλά εξαφανίστηκαν χωρίς να υπάρχουν δικαιολογητικά για τέτοιες δαπάνες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή