Ουκρανία: Ερχεται «δύσκολη περίοδος» στο μέτωπο από τα μέσα Μαΐου

Ουκρανία: Ερχεται «δύσκολη περίοδος» στο μέτωπο από τα μέσα Μαΐου

Η κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας θα επιδεινωθεί κατά τα μέσα Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου, προειδοποιεί ο επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάσταση στο μέτωπο της Ουκρανίας θα επιδεινωθεί κατά τα μέσα Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου, που θα είναι μία «δύσκολη περίοδος», προειδοποιεί ο επικεφαλής των ουκρανικών στρατιωτικών υπηρεσιών Πληροφοριών Κίριλο Μπουντάνοφ, την ώρα που ενισχύονται οι φόβοι για νέα ρωσική επίθεση.

«Ας μην μπούμε πολύ στις λεπτομέρειες, αλλά θα υπάρξει μία δύσκολη περίοδος από τα μέσα του Μαΐου μέχρι τις αρχές του Ιουνίου», δήλωσε όταν ερωτήθηκε για την κατάσταση στο μέτωπο κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην ουκρανική υπηρεσία του BBC.

Ο ρωσικός στρατός «διεξάγει μία περίπλοκη επιχείρηση», είπε. «Πιστεύουμε ότι μία μάλλον δύσκολη κατάσταση μας περιμένει στο εγγύς μέλλον. Αλλά πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν θα είναι καταστροφική», πρόσθεσε ο Κίριλο Μπουντάνοφ.

Ο ουκρανικός στρατός διανύει ήδη μία δύσκολη περίοδο. Βρίσκεται αντιμέτωπος με ελλείψεις προσωπικού και πυρομαχικών εξαιτίας των καθυστερήσεων στην αποστολή της δυτικής στρατιωτικής βοήθειας, κυρίως της αμερικανικής.

Αντιμετωπίζει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, πολυπληθέστερες και καλύτερα εξοπλισμένες, που ασκούν συνεχείς πιέσεις στον ανατολικό τομέα του μετώπου και ανακοινώνουν την κατάληψη χωριών στην περιοχή του Ντονμπάς, κατάγοντας συχνές τακτικές νίκες.

Πλέον, το Κίεβο ανησυχεί για το ενδεχόμενο μίας ακόμη σφοδρότερης θερινής επίθεσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT