Μπαράζ σεισμών στην Ταϊβάν – 6,3 Ρίχτερ «ταρακούνησαν» Χουαλιέν και Ταϊπέι

Μπαράζ σεισμών στην Ταϊβάν – 6,3 Ρίχτερ «ταρακούνησαν» Χουαλιέν και Ταϊπέι

Περισσότερες από 80 σεισμικές δονήσεις, εκ των οποίων η μεγαλύτερη είχε μέγεθος 6,3 βαθμών, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες οκτώ ώρες στην Ταϊβάν από τη μετεωρολογική υπηρεσία της νήσου

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 80 σεισμικές δονήσεις, εκ των οποίων η μεγαλύτερη είχε μέγεθος 6,3 βαθμών, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες οκτώ ώρες στην Ταϊβάν από τη μετεωρολογική υπηρεσία της νήσου.

Ο σεισμός 6,3 βαθμών ταρακούνησε κτίρια και στην Ταϊπέι, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές. Ο σεισμός με επίκεντρο την ανατολική κομητεία Χουαλιέν, είχε εστιακό βάθος 5,5 χιλιομέτρων.

Η Ταϊβάν καταγράφει εκατοντάδες μετασεισμούς μετά τον σεισμό των 7,2 Ρίχτερ με τουλάχιστον 14 νεκρούς, στις αρχές Απριλίου και, από το πρωί, περισσότεροι από δώδεκα τέτοιοι σεισμοί έχουν πλήξει την ανατολική ακτή της Ταϊβάν.

Η Ταϊβάν βρίσκεται κοντά στη συμβολή δύο τεκτονικών πλακών και είναι επιρρεπής σε σεισμούς.

Το 2016, περισσότεροι από 100 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από σεισμό στη νότια Ταϊβάν, ενώ ένας σεισμός μεγέθους 7,3 Ριχτερ είχε σκοτώσει περισσότερους από 2.000 ανθρώπους το 1999.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT