Το Κίεβο δίνει οδηγίες στους πολίτες πώς να συναρμολογήσουν οι ίδιοι ντρόουν για τον στρατό

Το Κίεβο δίνει οδηγίες στους πολίτες πώς να συναρμολογήσουν οι ίδιοι ντρόουν για τον στρατό

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας καλούν τους πολίτες της χώρας να βοηθήσουν την εθνική προσπάθεια

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας καλούν τους πολίτες της χώρας να βοηθήσουν την εθνική προσπάθεια απόκρουσης της ρωσικής εισβολής μέσω της συναρμολόγησης κατ’ οίκον μη επανδρωμένων πτητικών μέσων (ντρόουν) μικρού μεγέθους και εμβέλειας για χρήση από τον ουκρανικό στρατό.

Το σχετικό κάλεσμα του Κιέβου συναντά ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση από τους πολίτες, όπως αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων RBC-Ukraina, καθώς όλο και περισσότεροι συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία.

Τον Ιανουάριο, ο υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού Μιχάιλο Φεντόροφ κάλεσε τους Ουκρανούς να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ με τον τίτλο τα «Ντρόουν του λαού» – ουσιαστικά ένα μάθημα μηχανικής που διδάσκει πώς να συναρμολογήσει κανείς ένα ντρόουν FPV 7 ιντσών στο σπίτι του.

Οποιοσδήποτε μπορεί να ακολουθήσει μια σύντομη πορεία και να συναρμολογήσει ένα απλό ντρόουν στο σπίτι από 12 εξαρτήματα, το οποίο, αφού περάσει ειδικές δοκιμές, θα σταλεί στον στρατό.

Το Κίεβο δίνει οδηγίες στους πολίτες πώς να συναρμολογήσουν οι ίδιοι ντρόουν για τον στρατό-1

Ετσι, μερικούς μήνες μετά την έναρξη της πρωτοβουλίας, οι εθελοντές παρέδωσαν στις ένοπλες δυνάμεις εκατοντάδες δολοφονικά πουλιά φτιαγμένα από τα χέρια Ουκρανών – μαθητών, φοιτητών, επιχειρηματιών και άλλων, που θέλουν να φέρουν πιο κοντά τη νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο.

Το ουκρανικό πρακτορείο κάνει λόγο, για παράδειγμα, για έναν 12χρονο μαθητή από το Χάρκοβο που συναρμολογεί εύκολο ντρόουν από το σπίτι, όταν επιστρέφει από το σχολείο.

Αναφέρεται επίσης η μαρτυρία κατοίκου στο Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία, που χωρίς δυσκολία παρήγγειλε υλικά από κινεζικούς ιστοτόπους και ακολουθώντας τις οδηγίες των Αρχών συναρμολόγησε το ένα μετά το άλλο πολλά ντρόουν και συνεχίζει να το κάνει.

Αφού περάσει από τον έλεγχο κάθε ντρόουν, ερωτάται ο ερασιτέχνης κατασκευαστής του σε ποια μονάδα που πετά ντρόουν επιθυμεί να αποσταλεί το καθένα, έτσι ώστε να αποφευχθούν και φαινόμενα κερδοσκοπίας, για να μην προκύψει μεταπώληση, όπως εξηγείται.

«Οι ένοπλες δυνάμεις χρειάζονται συνεχώς ντρόουν. Επομένως, εάν αποφασίσετε να βοηθήσετε σε αυτό και ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση του ντρόουν –αύριο ή μεθαύριο– σε κάθε περίπτωση, θα είναι επίκαιρο και πολύτιμο», αναφέρει το πρακτορείο καλώντας τους αναγνώστες του να βοηθήσουν την εθνική προσπάθεια με τον τρόπο αυτόν.

«Τώρα το καθήκον όλων μας ως Ουκρανών είναι να διασφαλίσουμε ότι τα ντρόουν χρησιμοποιούνται ευρέως σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου», προστίθεται.

Πηγή: RBK-Ukraina

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή