Ολλανδία: «Τουλάχιστον 10 επιθέσεις τζιχαντιστών αποτράπηκαν το 2023 στην Ευρώπη»

Ολλανδία: «Τουλάχιστον 10 επιθέσεις τζιχαντιστών αποτράπηκαν το 2023 στην Ευρώπη»

Σύμφωνα με την ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών AIVD, αποτράπηκαν σχέδια για χτυπήματα σε συγκεκριμένα κτίρια και εκδηλώσεις, καθώς και επιθέσεις με μαχαίρι εναντίον τυχαίων πολιτών

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον δέκα επιθέσεις που σχετίζονται με την ισλαμική τρομοκρατία απέτρεψαν το 2023 οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών AIVD.

Παρουσιάζοντάς την ετήσια εκθέσή της την Τρίτη, η AIVD σημείωσε πως στις επιθέσεις που αποτράπηκαν περιλαμβάνονταν σχέδια για χτυπήματα σε συγκεκριμένα κτίρια και εκδηλώσεις, καθώς και επιθέσεις με μαχαίρι εναντίον τυχαίων πολιτών.

Πρόσθεσε δε πως ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έχει αυξήσει περαιτέρω τις απειλές και τον κίνδυνο επιθέσεων. «Υπήρξαν δύο ζητήματα που μας κινητοποίησαν, τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά καταστροφής του Κορανίου και η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς», ανεφερε η υπηρεσία πληροφοριών.

Η AIVD δεν ανέφερε πόσες από τις απόπειρες τζιχαντιστών είχαν σημειωθεί έπειτα από την επίθεση της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η ολλανδική αντιτρομοκρατική υπηρεσία αύξησε το επίπεδο απειλής για πρώτη φορά από το 2019, επικαλούμενη τον πόλεμο στη Γάζα.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή