Το Ισραήλ ζήτησε νέες εκκενώσεις στη βόρεια Γάζα – Κλιμάκωση ζητεί η Χαμάς

Το Ισραήλ ζήτησε νέες εκκενώσεις στη βόρεια Γάζα – Κλιμάκωση ζητεί η Χαμάς

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ισραήλ διέταξε νέες εκκενώσεις στην περιοχή Μπέιτ Λάχια της βόρειας Γάζας, χαρακτηρίζοντάς την «επικίνδυνη ζώνη μάχης», δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών του αλ-Ακσάμ, της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, κάλεσε σε κλιμάκωση των ενεργειών σε όλα τα μέτωπα.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απορρίπτει τους ισχυρισμούς για ομαδική ταφή και ενδεχόμενες εκτελέσεις Παλαιστινίων στο νοσοκομείο Νάσερ στη Λωρίδα της Γάζας, διευκρινίζοντας ότι πτώματα που είχαν ταφεί εκεί εξετάσθηκαν στο πλαίσιο της αναζήτησης ομήρων.

«Ο ισχυρισμός ότι ο ισραηλινός στρατός έθαψε πτώματα Παλαιστινίων στερείται βάσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού, ενώ προστίθεται ότι τα πτώματα επιστράφηκαν στον τόπο ταφής τους έπειτα από την εξέτασή τους. «Η εξέταση πραγματοποιήθηκε με προσεκτικό τρόπο και αποκλειστικά σε τόπους στους οποίους οι υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν πιθανή παρουσία ομήρων. Η εξέταση πραγματοποιήθηκε προσεκτικά με σεβασμό και με τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας του νεκρού».

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν καταυλισμό υπό κατασκευή

Δορυφορικές φωτογραφίες που αναλύθηκαν από το Associated Press δείχνουν νέο καταυλισμό να έχει δημιουργηθεί κοντά στην περιοχή Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας, καθώς ο ισραηλινός στρατός φέρεται να προετοιμάζεται για επίθεση στην πόλη Ράφα. Η Χαν Γιουνίς έχει γίνει στόχος επανειλημμένων ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Το Ισραήλ έχει γνωστοποιήσει ότι σχεδιάζει να απομακρύνει τους αμάχους από τη Ράφα πριν προχωρήσει σε επίθεση στη συγκεκριμένη πόλη της νότιας Γάζας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν καταφύγει κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο οποίος διανύει τον έβδομο μήνα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT