Σούνακ: Θα θέσουμε τη βρετανική αμυντική βιομηχανία σε πολεμική ετοιμότητα

Σούνακ: Θα θέσουμε τη βρετανική αμυντική βιομηχανία σε πολεμική ετοιμότητα

«Ενα από τα κεντρικά διδάγματα του πολέμου στην Ουκρανία είναι ότι χρειαζόμαστε μεγαλύτερα αποθέματα πυρομαχικών», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργος. Οι αμυντικές δαπάνες της χώρας θα αυξηθούν στο 2,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2030

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πολεμική ετοιμότητα θα τεθεί η βρετανική αμυντική βιομηχανία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ρίσι Σούνακ.

Στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για πυρομαχικά, ύψους 12,43 δισ. δολαρίων.

«Θα θέσουμε τη βρετανική αμυντική βιομηχανία σε πολεμική ετοιμότητα. Ενα από τα κεντρικά διδάγματα του πολέμου στην Ουκρανία είναι ότι χρειαζόμαστε μεγαλύτερα αποθέματα πυρομαχικών», δήλωσε ο Σούνακ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Πολωνία, με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Πρόσθεσε δε πως η αμυντική βιομηχανία πρέπει επίσης «να είναι σε θέση να αναπληρώνει τα πυρομαχικά με ταχείς ρυθμούς».

Αναφορικά με τις αμυντικές δαπάνες της χώρας, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα αυξηθούν στο 2,5% του ΑΕΠ, ώστε να φθάσουν τα 108 δισ. δολάρια ετησίως, έως το 2030.

Σχετικά με τις απειλές για την παγκόσμια ασφάλεια, ο Σούνακ σημείωσε πως «δεν πρέπει να υπερεκτιμούμε τον κίνδυνο», προσθέτοντας πως «δεν βρισκόμαστε στα πρόθυρα του πολέμου και ούτε τον επιδιώκουμε».

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή