Ιταλία: «Πράσινο φως» για την «υποστήριξη της μητρότητας» στις κλινικές αμβλώσεων

Ιταλία: «Πράσινο φως» για την «υποστήριξη της μητρότητας» στις κλινικές αμβλώσεων

Η διάταξη επιτρέπει σε ομάδες που «υποστηρίζουν τη μητρότητα» να εισέρχονται σε κλινικές αμβλώσεων με στόχο να αποτρέψουν τις γυναίκες από το να διακόψουν την κύηση

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελική έγκριση σε ένα αμφιλεγόμενο κυβερνητικό σχέδιο, το οποίο θα επιτρέπει σε ομάδες που «υποστηρίζουν τη μητρότητα» να εισέρχονται σε κλινικές αμβλώσεων με στόχο να αποτρέψουν γυναίκες από το να διακόψουν την εγκυμοσύνη τους, έδωσε την Τρίτη η Γερουσία της Ιταλίας.

Προτού εγκριθεί από τη Γερουσία, με ψήφους 95 υπέρ και 68 κατά, το σχέδιο είχε λάβει το «πράσινο φως» την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή, προκαλώντας την αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για «επίθεση στο δικαίωμα της άμβλωσης».

Από την πλευρά του, το κυβερνών κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, υποστηρίζει ότι η νέα διάταξη αποσκοπεί στο να δώσει στις γυναίκες την ευκαιρία «να σκεφτούν πριν λάβουν την οριστική απόφαση για την εγκυμοσύνη τους», προσθέτοντας ότι έτσι δεν παραβιάζονται ούτε προσβάλλονται τα δικαιώματά τους.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή