Η διπλή ζωή της Gen-chan – Εζησε σαν αρσενικό για 12 χρόνια

Η διπλή ζωή της Gen-chan – Εζησε σαν αρσενικό για 12 χρόνια

«Ο» Gen-chan ούτε ερωτοτροπούσε με τα θηλυκά, ούτε διασκόρπιζε τα περιττώματά του με την ουρά του, όπως κάνουν οι αρσενικοί για να «μαρκάρουν» την επικράτειά τους. 

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρειάστηκε να περάσουν επτά ολόκληρα χρόνια για να διαπιστωθεί πως ο ιπποπόταμος που φιλοξενούσαν στον ζωολογικό κήπο ήταν θηλυκός, και όχι αρσενικός όπως πίστευαν. 

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου της Οσάκα άρχισαν να αμφιβάλλουν, όχι λόγω κάποιας ανατομικής ένδειξης, αλλά λόγω της εντελώς ασυνήθιστης, για «αρσενικό», συμπεριφοράς του ζώου. 

Το τεστ DNA που πραγματοποιήθηκε στον Gen-chan –που απεστάλη από το Μεξικό το 2017 με έγγραφα που βεβαίωναν το φύλο του ως άρρεν– επιβεβαίωσε αυτό που οι ειδικοί ήδη υποπτεύονταν: Είναι κορίτσι! 

Στην ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ζωολογικός κήπος περιγράφει το ταξίδι της Gen-chan από το Μεξικό στην Ιαπωνία, λέγοντας πως, όταν έφτασε στη χώρα, σε ηλικία μόλις πέντε χρόνων, ήταν ακόμη μωρό ώστε να αμφισβητήσουν τα έγγραφα που τη συνόδευαν. 

Ωστόσο, καθώς ο καιρός περνούσε, οι φροντιστές του άρχισαν να αμβιβάλλουν για την… αρρενωπότητά του. 

Ακόμη και οπτικά, δεν υπήρχαν αναπαραγωγικά όργανα που να επιβεβαιώνουν τη φύση του, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτοκρίο εκπρόσωπος του κήπου Tennoji. 

Ως προς τη συμπεριφορά, «ο» Gen-chan ούτε ερωτοτροπούσε με τα θηλυκά ούτε διασκόρπιζε τα περιττώματά του με την ουρά του, όπως κάνουν οι αρσενικοί για να «μαρκάρουν» την επικράτειά τους. 

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν ώστε να παράσχουμε στον Gen-chan το πιο άνετο περιβάλλον», ανέφερε ο ζωολογικός κήπος, που γνωστοποίησε πως το όνομα της ιπποποταμίνας παραμένει ίδιο.

Βεβαίως, δεδομένου του ότι στο πάρκο Αφρικανικού Σαφάρι του Μεξικού θεωρούσαν πως φιλοξενούσαν έναν αρσενικό ιπποπόταμο, η Gen-chan έχει περάσει και τα δώδεκα χρόνια της ζωής της σαν… αγόρι. 

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή