Ισραηλινός υπουργός δήλωσε ότι θα «ψήφιζε Τραμπ» αν μπορούσε

Ισραηλινός υπουργός δήλωσε ότι θα «ψήφιζε Τραμπ» αν μπορούσε

«Ο Μπάιντεν είναι φίλος του Ισραήλ, αλλά δέχεται έντονες πιέσεις που τον επηρεάζουν και δημιουργούν πραγματική ζημιά στις σχέσεις μεταξύ των χωρών», ισχυρίστηκε ο Αμικάι Τσίκλι

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Διασποράς και Κοινωνικής Ισότητας του Ισραήλ Αμικάι Τσίκλι δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Ντόναλντ Τραμπ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ εάν μπορούσε.

«Οι ΗΠΑ δεν προβάλλουν δύναμη υπό την ηγεσία [του Τζο Μπάιντεν], και αυτό βλάπτει το Ισραήλ και άλλες χώρες», υποστήριξε ο Τσίκλι του Λικούντ, κόμματος του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μιλώντας στο Kan Radio.

«Είπε “μη” στην αρχή του πολέμου – στη Χεζμπολάχ, καθώς και στο Ιράν. Είδαμε το αποτέλεσμα. Αν ήμουν Αμερικανός πολίτης με δικαίωμα ψήφου, θα ψήφιζα τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικανούς», τόνισε.

Εγκριση στρατιωτικής βοήθειας

Το ασυνήθιστο σχόλιο από Ισραηλινό υπουργό σχετικά με την αμερικανική εσωτερική πολιτική έγινε λίγες ώρες αφότου η αμερικανική Γερουσία υπό τον Μπάιντεν ενέκρινε στρατιωτική βοήθεια δισεκατομμυρίων προς το Ισραήλ.

«Ο Μπάιντεν είναι φίλος του Ισραήλ, αλλά δέχεται έντονες πιέσεις που τον επηρεάζουν και δημιουργούν πραγματική ζημιά στις σχέσεις μεταξύ των χωρών», ισχυρίστηκε ο Τσίκλι.

Με πληροφορίες από Times of Israel

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή