Γάζα: Η Χαμάς φέρεται να κρατά ομήρους 30 ανώτερα στελέχη των ισραηλινών δυνάμεων

Γάζα: Η Χαμάς φέρεται να κρατά ομήρους 30 ανώτερα στελέχη των ισραηλινών δυνάμεων

Αγνωστος ο αριθμός των ομήρων που παραμένουν ζωντανοί στα χέρια της Χαμάς

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 30 Ισραηλινοί στρατηγοί και αξιωματικοί της Γενικής Υπηρεσίας Ασφαλείας του Ισραήλ (Shin Bet) κρατούνται όμηροι του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς.

Την πληροφορία αυτή μετέδωσε σήμερα, Τετάρτη, το αραβικό δίκτυο Al-Araby Al-Jadeed που είναι καταριανής ιδιοκτησίας και εδρεύει στο Λονδίνο, επικαλούμενο υψηλόβαθμη πηγή από τη Χαμάς.

«Μόνη της η Χαμάς έχει περίπου 30 στρατηγούς και αξιωματικούς της Shin Bet, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 7 Οκτωβρίου από στρατιωτικές μονάδες [της Χαμάς] με ειδικό επίπεδο μυστικότητας», είπε ο ανώνυμος συνομιλητής του δικτύου.

Το Ισραήλ απαιτεί την απελευθέρωση των περισσοτέρων των 130 ομήρων που φέρεται να κρατά ακόμη, επτάμισι μήνες μετά, η Χαμάς, αλλά δεν είναι σαφές καν αν η παλαιστινιακή οργάνωση –που μέχρι την 8η Οκτωβρίου ήλεγχε πλήρως της Λωρίδα της Γάζας– γνωρίζει πόσοι από αυτούς τους ομήρους είναι ζωντανοί ή νεκροί.

Σύμφωνα με την ίδια τη Shin Bet, μόνο 40 από τους 133 ομήρους που πήρε η Χαμάς μαζί με άλλα ισλαμιστικά κινήματα της Γάζας και δεν έχουν επιστραφεί παραμένουν ζωντανοί πλέον. 

Πηγή: Al-Araby Al-Jadeed, i24

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή