Ρωσία: Μεγάλο σκάνδαλο στο υπουργείο Αμυνας – Βαρύ πλήγμα για τον Σοϊγκού

Ρωσία: Μεγάλο σκάνδαλο στο υπουργείο Αμυνας – Βαρύ πλήγμα για τον Σοϊγκού

Ενας ακόμη άνθρωπος, ο τρίτος κατά σειρά, τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά που επικεντρώνεται στον υφυπουργό Αμυνας Τιμούρ Ιβανόφ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ακόμη άνθρωπος, ο τρίτος κατά σειρά, τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά που επικεντρώνεται στον υφυπουργό Αμυνας της Ρωσίας, Τιμούρ Ιβανόφ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία δικαστηρίων της Μόσχας.

Σύμφωνα με την εν λόγω υπηρεσία, ο Αλεξάντερ Φομίν, συνιδρυτής της κατασκευαστικής εταιρείας Olimpsitistroy, θεωρείται ύποπτος ότι δωροδόκησε τον Ιβανόφ, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση την Τρίτη, και τον Σεργκέι Μπορόντιν, στενό συνεργάτη του Ιβανόφ, ο οποίος επίσης κρατείται.

Σοβαρό πλήγμα για τον Σοϊγκού

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στο ρωσικό υπουργείο Αμυνας εδώ και χρόνια και θεωρείται σοβαρό πλήγμα για τον υπουργό Σεργκέι Σοϊγκού.

Σύμφωνα με την υπηρεσία δικαστηρίων, ο Φομίν θεωρείται ύποπτος για «παροχή υπηρεσιών» στον Ιβανόφ, τον Μπορόντιν και σε άλλους υπό τη μορφή υλικών, εργασιών και υπηρεσιών που σχετίζονται με την ανακαίνιση ακινήτων.

«Επίσης ο Φομίν και άλλα πρόσωπα, που λειτουργούσαν ως οργανωμένη ομάδα, συνέβαλαν στο να λάβει ο Ιβανόφ μια ιδιαίτερα μεγάλη δωροδοκία με τη μορφή της παράνομης παροχής προς εκείνον υπηρεσιών που σχετίζονται με τα ακίνητα», ανέφερε.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή