Το Κρεμλίνο υποβαθμίζει την αξία των μεγάλου βεληνεκούς πυραύλων που εστάλησαν στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο υποβαθμίζει την αξία των μεγάλου βεληνεκούς πυραύλων που εστάλησαν στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο υποστήριξε σήμερα, διά του εκπροσώπου του, ότι οι παραδόσεις πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από τις ΗΠΑ δεν πρόκειται να αλλάξουν την έκβαση του πολέμου

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι παραδόσεις πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς (Army Tactical Missile Systems – ATACMS) από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία δεν πρόκειται να αλλάξουν την έκβαση του πολέμου αλλά, αντιθέτως, θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα στην ίδια την Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετέφεραν τις τελευταίες εβδομάδες μυστικά τέτοιου τύπου πυραύλους στην Ουκρανία, η οποία τους έχει χρησιμοποιήσει δύο φορές μέχρι τώρα, δήλωσε χθες Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε σήμερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους: «Οι ΗΠΑ εμπλέκονται άμεσα σε αυτήν τη σύγκρουση. Ακολουθούν τον δρόμο της αύξησης της επιχειρησιακής εμβέλειας των οπλικών συστημάτων που προμηθεύουν. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ουσιαστικά την έκβαση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Θα επιτύχουμε τον στόχο μας. Αλλά αυτό θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα στην ίδια την Ουκρανία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή