«Στροφή» σε φθηνότερα μοντέλα από την Tesla

«Στροφή» σε φθηνότερα μοντέλα από την Tesla

Η Tesla «έπαιζε» επί σειρά ετών χωρίς αντίπαλο στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων. Ωστόσο, αυτό πλέον δεν ισχύει

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ελον Μασκ αυτήν την εβδομάδα, η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla πρόκειται να «επιταχύνει την κυκλοφορία νέων μοντέλων». Ανάμεσά τους θα υπάρχει και ένα περισσότερο προσιτό οικονομικά αυτοκίνητο το οποίο θα μπορεί να ανταγωνιστεί τα εξαιρετικά φθηνά κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα που κερδίζουν έδαφος το τελευταίο διάστημα στις αγορές της Δύσης.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο ο Μασκ είχε προαναγγείλει την έλευση ενός μοντέλου (Model 2), η φημολογούμενη τιμή του οποίου δεν θα ξεπερνά τα 25.000 δολάρια. Ωστόσο, διέρρευσαν φήμες που ήθελαν τα εν λόγω σχέδια να αλλάζουν και πλέον, για το θέμα του επερχόμενου «φθηνού» Tesla που μένει να φανεί εάν θα είναι Model 2, Model 3 ή κάτι άλλο, επικρατεί σύγχυση και ασάφεια.

«Στροφή» σε φθηνότερα μοντέλα από την Tesla-1
(AP Photo/Kirsty Wigglesworth, Pool, File)

Η Tesla «έπαιζε» επί σειρά ετών ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων. Ωστόσο, αυτό πλέον δεν ισχύει, καθώς αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η νοτιοκορεατική Hyundai και η κινεζική BYD μπαίνουν πια πιο δυναμικά στην εν λόγω αγορά.  

Διόλου τυχαία, η κινεζική BYD, που ξεχωρίζει και ως ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Tesla διεθνώς, ανακοίνωσε προ ημερών ότι σχεδιάζει να φέρει στην Ευρώπη το Seagull EV, το πιο φθηνό δηλαδή από τα μοντέλα της, ξεκινώντας από το 2025.

Το Seagull EV πωλείται για λιγότερα από 10.000 δολάρια στην Κίνα και έχει ήδη προκαλέσει πανικό στις δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες που απλά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τέτοιες τιμές, όπως αναφέρουν οι FT.

Οσο για τις μετοχές της Tesla, έχουν δει την αξία τους να μειώνεται σημαντικά φέτος, παράλληλα με τις πωλήσεις νέων οχημάτων που επίσης μειώθηκαν, υποχρεώνοντας τον Μασκ σε αλλαγές στρατηγικής. 

Με πληροφορίες από FT

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή