Ισπανία: Η εισαγγελία της Μαδρίτης ζητεί να απορριφθεί η υπόθεση κατά της συζύγου του Σάντσεθ

Ισπανία: Η εισαγγελία της Μαδρίτης ζητεί να απορριφθεί η υπόθεση κατά της συζύγου του Σάντσεθ

Η οργάνωση «Manos Limpias», που έβαλε στο στόχαστρο τη σύζυγο του Ισπανού πρωθυπουργού, δήλωσε ότι στήριξε την καταγγελία της σε πληροφορίες που αλίευσε από τα ΜΜΕ, την εγκυρότητα των οποίων δεν μπορεί να επιβεβαιώσει

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εισαγγελία της Μαδρίτης ζήτησε να απορριφθεί η υπόθεση διαφθοράς που άνοιξε σε βάρος της συζύγου του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, από δικαστήριο της ισπανικής πρωτεύουσας.

Η εισαγγελία δήλωσε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση που έλαβε δικαστήριο της Μαδρίτης να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της Μπεγκόνια Γκόμεθ με βάση μια καταγγελία για αθέμιτη άσκηση επιρροής και διαφθορά.

Η οργάνωση «Manos Limpias», που βρέθηκε πίσω από την εν λόγω καταγγελία, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι στήριξε την αγωγή της σε πληροφορίες που αλίευσε από τα ΜΜΕ και ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για την εγκυρότητα αυτών των πληροφοριών.

Ο προερχόμενος από τον χώρο της άκρας δεξιάς επικεφαλής της «Manos Limpias», Μιγκέλ Μπερνάντ, ανέφερε σε ανάρτησή του στα social media, ότι η οργάνωσή του απλώς συνέλεξε και διαβίβασε τα δημοσιεύματα σε έναν δικαστή και αρνήθηκε ότι η ενέργεια αυτή είχε πολιτικά κίνητρα.

Ο Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος πέρυσι εξασφάλισε μια νέα κυβερνητική θητεία ως ηγέτης μιας μειοψηφικής κυβέρνησης συνασπισμού, δημοσίευσε μια επιστολή προς τους πολίτες της Ισπανίας χθες, Τετάρτη, στην οποία ανέφερε ότι θα κάνει ένα πενθήμερο διάλειμμα από τα καθήκοντά του, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα παραιτηθεί από την πρωθυπουργία. Στο πλαίσιο της εν λόγω επιστολής, ο 52χρονος Ισπανός πρωθυπουργός κατήγγειλε μια «άνευ προηγουμένου λασπολογία» σε βάρος του ιδίου και της συζύγου του.

Στην επιστολή του ο Σάντσεθ απέρριψε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εναντίον της συζύγου του.

Ο δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση, ο Χουάν Κάρλος Πεϊνάδο, δήλωσε χθες πως θα ξεκινούσε προκαταρκτική έρευνα για το αν η Γκόμεθ έχει εμπλακεί σε υποθέσεις αθέμιτης άσκησης επιρροής και διαφθοράς.

Υψηλόβαθμα στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος συσπειρώθηκαν γύρω από τον Σάντσεθ, χαρακτηρίζοντας «τοξικό το πολιτικό κλίμα και ψευδή την αγωγή της Manos Limpias».

Ο δικαστής Πεϊνάδο έχει καλέσει τους διευθυντές δύο διαδικτυακών εφημερίδων να καταθέσουν ως μάρτυρες στην έρευνα, δήλωσε δικαστική πηγή στο Reuters. Δεν είναι σαφές, ωστόσο, εάν η Γκόμεθ θα κατονομαστεί επίσημα ως ύποπτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή