Γάζα: Ιχνη αφαίρεσης οργάνων από τις σορούς στον ομαδικό τάφο της Χαν Γιουνίς

Γάζα: Ιχνη αφαίρεσης οργάνων από τις σορούς στον ομαδικό τάφο της Χαν Γιουνίς

Ιατρονοσηλευτικές ομάδες και συνεργεία διασωστών ανέφεραν ότι βρήκαν σημάδια αφαίρεσης εσωτερικών οργάνων από νεκρούς

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιατρονοσηλευτικές ομάδες και συνεργεία διασωστών που συμμετέχουν στην αφαίρεση των σορών αμάχων από έναν ομαδικό τάφο που ανακαλύφθηκε στο έδαφος του νοσοκομείου Νάσερ στην πόλη Χαν Γιουνίς, στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν ότι βρήκαν σημάδια αφαίρεσης εσωτερικών οργάνων από τους νεκρούς.

Τις σχετικές πληροφορίες μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA και δεν έχουν ακόμη διασταυρωθεί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο των Παλαιστινίων, ορισμένες από τις σορούς βρέθηκαν με τα χέρια δεμένα και την κοιλιά τους ραμμένη, δημιουργώντας υποψίες για κλοπή εσωτερικών οργάνων.

Τα σώματα ήταν τυλιγμένα με μαύρα και μπλε σάβανα από πλαστικό και νάιλον, τα οποία έχουν διαφορετικό χρώμα από τα σάβανα που χρησιμοποιούνται στη Γάζα, ανέφερε το WAFA.

Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει για να αυξηθεί η θερμοκρασία των σωμάτων ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία αποσύνθεσης και να αποκρυφτούν στοιχεία.

Το πρακτορείο σημειώνει επίσης ότι ορισμένες από τις σορούς έδειχναν σημάδια από πυροβολισμούς στο κεφάλι.

Προ του αποτρόπαιου ευρήματος των σχεδόν 400 σορών στον ομαδικό τάφο της Χαν Γιουνίς, τα Ηνωμένα Εθνη τόνισαν ότι επιθυμούν την άμεση διεξαγωγή έρευνας σχετικά. Ο τάφος αποκαλύφθηκε μετά την αποχώρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων από την κύρια πόλη της νότιας Γάζας.

Πηγή: Reuters, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή