Η Κίνα απορρίπτει τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι στηρίζει τη Ρωσία στον πόλεμο

Η Κίνα απορρίπτει τις κατηγορίες των ΗΠΑ ότι στηρίζει τη Ρωσία στον πόλεμο

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε λόγο για μια «αδικαιολόγητη κατηγορία» και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το ΝΑΤΟ φέρει «αδιαπραγμάτευτη ευθύνη» για τη σύγκρουση στην Ουκρανία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας απέρριψε τον υπαινιγμό του Αντονι Μπλίνκεν ότι το Πεκίνο βοηθά τη ρωσική πολεμική μηχανή να διεξάγει τις επιχειρήσεις της στην Ουκρανία. 

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας δήλωσε ότι η Κίνα συνεχίζει να προμηθεύει με μικροτσίπ και μηχανικά εξαρτήματα τη Ρωσία, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Γουανγκ Γουενπίν απάντησε ότι πρόκειται για «μια αδικαιολόγητη κατηγορία η οποία εναντιώνεται στις οικονομικές και εμπορικές συναλλαγές», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Global Times.

«Προτρέψαμε την αμερικανική πλευρά να μην προσπαθήσει να μεταθέσει την ευθύνη στην Κίνα. [Οι ΗΠΑ] θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για την πολιτική διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. Στο πλαίσιο αυτό, ο Γουάνγκ τόνισε ότι το ΝΑΤΟ φέρει «αδιαπραγμάτευτη ευθύνη» για τη σύγκρουση στην Ουκρανία και ως εκ τούτου η στρατιωτική συμμαχία θα πρέπει «να αναλογιστεί τον ρόλο της».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπλίνκεν συναντήθηκε σήμερα στο Πεκίνο με τον Κινέζο πρόεδρο Σι, σε μια διπλωματική προσπάθεια διατήρησης των εύθραυστων δεσμών των δύο χωρών, παρά τις διαφωνίες για την οικονομία, την εθνική ασφάλεια και τις γεωπολιτικές τριβές σε Ανατολική Ασία, Μέση Ανατολή και Ουκρανία.

Με πληροφορίες από BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή