Κίνα: Πέντε νεκροί και 33 τραυματίες από ανεμοστρόβιλο στην Γκουανγκτσόου

Κίνα: Πέντε νεκροί και 33 τραυματίες από ανεμοστρόβιλο στην Γκουανγκτσόου

Ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε την πόλη Γκουανγκτσόου (Καντόνα), πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 33 τραυματίστηκαν όταν ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε χθες Σάββατο την πόλη Γκουανγκτσόου (Καντόνα), πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, στη νότια Κίνα.

Οπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τοπικούς αξιωματούχους, ο ανεμοστρόβιλος έπληξε το απόγευμα τη βιομηχανική ζώνη Μπαϊγούν, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε 141 κτίρια. Δεν αναφέρθηκαν καταρρεύσεις σπιτιών, υπογραμμίζεται.

Ενας μετεωρολογικός σταθμός στο χωριό Λιανγτιάν, στην περιοχή Μπαϊγιούν, περίπου 3 χιλιόμετρα από το σημείο που χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος, κατέγραψε μέγιστη ριπή ανέμου 20,6 μέτρων ανά δευτερόλεπτο, ανέφερε το Xinhua.

Στις 10 μ.μ. τοπική ώρα (5 μ.μ. ώρα Ελλάδος), οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης είχαν τελειώσει.

Ο ανεμοστρόβιλος ακολουθεί πολυήμερες έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν τη νότια Κίνα, εξαπολύοντας φονικές πλημμύρες και απειλώντας να ανατρέψουν τις ζωές δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων καθώς οι διασώστες σπεύδουν να απομακρύνουν τους κατοίκους που έχουν παγιδευτεί από την άνοδο των υδάτων.

Μετακίνηση δεκάδων χιλιάδων

Η επαρχία Γκουανγκντόνγκ, μια οικονομική δύναμη που φιλοξενεί 127 εκατομμύρια ανθρώπους, έχει δει εκτεταμένες πλημμύρες που ανάγκασαν περισσότερους από 110.000 ανθρώπους να μετακινηθούν, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα την τοπική κυβέρνηση.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι πλημμύρες είχαν σκοτώσει τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους στο Γκουανγκντόνγκ.

Πέρυσι, ανεμοστρόβιλος είχε προκαλέσει τον θάνατο 10 ανθρώπων στην επαρχία Τσιανγκσού της νοτιοανατολικής Κίνας.

Πηγή: CNN, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή