Τουρκία: Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά

Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί ποιος θα πάρει τα καθήκοντα του Μπουράκ Ακτσαπαρ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπαρ, αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα μονίμου αντιπροσώπου της χώρας του στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη, σύμφωνα με όσα μεταδίδει σήμερα Κυριακή το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Ο Μπουράκ Ακτσαπάρ ήταν έως τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών που είχε την πολιτική ευθύνη και στα τρία βασικά κεφάλαια των ελληνοτουρκικών επαφών, δηλαδή τη λεγόμενη θετική ατζέντα, τον πολιτικό διάλογο και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Προχτές Παρασκευή, ήταν αυτός που είχε συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, για συνομιλίες με αντικείμενο τη θετική ατζέντα, ενώ στις 11 Μαρτίου είχε συμμετάσχει στην Αγκυρα στον πολιτικό διάλογο με την Ελλάδα, με επικεφαλής της ελληνικής αποστολής την υφυπουργό Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Ακτσαπαρ συμμετείχε επίσης στην τουρκική αντιπροσωπεία που βρέθηκε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας στην Αθήνα για τα ΜΟΕ.

Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί ποιος θα πάρει τα καθήκοντα του Μπουράκ Ακτσαπαρ.

Με την ίδια απόφαση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, ο νυν επικεφαλής της Διεύθυνσης του τουρκικού ΥΠΕΞ για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Τζαν Ντιζντάρ, διορίζεται πρεσβευτής στην Οτάβα.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη πρέσβης, Γκιουβέν Μπεγκέτς, αναλαμβάνει πρεσβευτής στην Τρίπολη και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής για το Ιράκ πρέσβης Ανίλ Μπορά Ινάν διορίζεται πρεσβευτής στη Βαγδάτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή