Συνάντηση Φιντάν – Μπορέλ: «Συμφωνήσαμε πως πρέπει να τερματιστούν τα δεινά στη Γάζα»

Συνάντηση Φιντάν – Μπορέλ: «Συμφωνήσαμε πως πρέπει να τερματιστούν τα δεινά στη Γάζα»

Συνάντηση με τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν είχε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ στο Ριάντ σύμφωνα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν είχε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ στο Ριάντ σύμφωνα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

«Είχαμε μία καλή συζήτηση για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας με τον Χακάν Φιντάν. Η συνεργασία και η δέσμευσή μας πρέπει να συνεχιστεί. Συμφωνήσαμε ότι είναι επείγον να αντιμετωπίσουμε περιφερειακά ζητήματα και ειδικότερα να τερματίσουμε τα δεινά στη Γάζα» ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Στα μέσα της εβδομάδας, η Ευρωπαϊκή Ενωση είχε ανακοινώσει μέσω εκπροσώπου της ότι θέλει να διεξαχθεί μια «ανεξάρτητη» έρευνα μετά την ανακάλυψη ομαδικών τάφων στα δύο κύρια νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας.

«Είναι κάτι που μας υποχρεώνει να ζητήσουμε μια ανεξάρτητη έρευνα για όλες τις υποψίες και για τις περιστάσεις» αυτής της ανακάλυψης, «επειδή δημιουργείται η εντύπωση ότι μπορεί να υπάρχουν παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της διπλωματικής υπηρεσίας της Ε.Ε., ο Πίτερ Στάνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή