Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις – Κλήθηκε να τεθεί υπό κράτηση

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις – Κλήθηκε να τεθεί υπό κράτηση

«Ποτέ μα ποτέ δεν έχω κακοποιήσει γυναίκα», έχει δηλώσει ο 75χρονος Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο 2023

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ εκλήθη για να παρουσιασθεί στην έδρα της δικαστικής αστυνομίας του Παρισίου και να τεθεί υπό κράτηση για να ανακριθεί σχετικά με τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Κατηγορίες για βιασμούς και άλλες σεξουαλικές επιθέσεις έχουν απαγγελθεί κατά του ηθοποιού, ενώ κατηγορίες έχουν διατυπωθεί από δύο γυναίκες. Η πρώτη είναι διακοσμήτρια που εργαζόταν για το γύρισμα της ταινίας Les Volets Verts και κατηγορεί τον ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση το 2021. Η δεύτερη, βοηθός σε γύρισμα, τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση το 2014.

Η πρώτη κατέθεσε μήνυση τον Φεβρουάριο 2024 για σεξουαλική επίθεση, σεξουαλική παρενόχληση και σεξιστικές προσβολές. Οι έρευνες ανατέθηκαν στο τρίτο τμήμα της δικαστικής αστυνομίας του Παρισίου.

Η πρώτη μηνύτρια έχει δηλώσει στην Mediapart ότι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έκανε επανειλημμένως προσβλητικά σχόλια κατά την διάρκεια του γυρίσματος, στην συνέχεια αργότερα «την άρπαξε βίαια μαλάσσοντας από την μέση και την κοιλιά μέχρι το στήθος».

Κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις κατά της νεαρής ηθοποιού Σαρλότ Αρνού έχουν απαγγελθεί κατά του ηθοποιού από το 2020.

Η ηθοποιός Ελέν Νταράς έχει επίσης καταθέσει εναντίον του μήνυση για σεξουαλική επίθεση κατά την διάρκεια γυρίσματος το 2007. Αυτή η μήνυση στάλθηκε στο αρχείο από την εισαγγελία του Παρισίου λόγω παραγραφής.

Στην Ισπανία, μήνυση έχει κατατεθεί κατά του Ζεράρ Ντεπαρντιέ από την δημοσιογράφο και συγγραφέα Ρουθ Μπάσα, που τον κατηγορεί ότι την βίασε το 1995.

«Ποτέ μα ποτέ δεν έχω κακοποιήσει γυναίκα», έχει δηλώσει ο 75χρονος Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο 2023 στην Le Figaro αναφερόμενος στις κατηγορίες της Σαρλότ Αρνού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP και Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή