Αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας επισκέφθηκε το Ιράν

Αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας επισκέφθηκε το Ιράν

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, η επίσκεψη της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας έγινε την περασμένη εβδομάδα σε εξαγωγική έκθεση στην Τεχεράνη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βορειοκορεατική αντιπροσωπεία συμμετείχε σε μια ιρανική εξαγωγική έκθεση στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα και συζήτησε το διμερές εμπόριο με αξιωματούχους της ιρανικής κυβέρνησης και τον ιδιωτικό τομέα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νάσερ Καναανί.

Η Βόρεια Κορέα και το Ιράν φέρονται επί μακρόν να συνεργάζονται σε προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων, ανταλλάσσοντας πιθανόν τεχνική εμπειρογνωσία και εξαρτήματα για τη βιομηχανία τους. Ο Καναανί αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς, λέγοντας πως ορισμένα ΜΜΕ επιδίωξαν να κάνουν «προκατειλημμένες εικασίες δημοσιεύοντας αναληθείς και αβάσιμες ειδήσεις».

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξαν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες βορειοκορεατική αντιπροσωπεία υπό τον υπουργό της κυβέρνησης αρμόδιο για το διεθνές εμπόριο πραγματοποιούσε σπάνια επίσκεψη στο Ιράν.

Το Ιράν έχει προμηθεύσει έναν μεγάλο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία για χρήση στον πόλεμό της με την Ουκρανία, ανέφερε το Reuters τον Φεβρουάριο. Η Βόρεια Κορέα φέρεται επίσης να προμηθεύει τη Ρωσία με πυραύλους και οβίδες πυροβολικού, αν και οι δύο χώρες έχουν αρνηθεί τον ισχυρισμό.

Η Τεχεράνη φιλοξενεί την έκτη έκθεση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν «Export Potential Exhibition» από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters, DPA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT