Το «κάστρο του Χάρι Πότερ» στην Οδησσό χτυπήθηκε σε ρωσική επίθεση – Πέντε νεκροί

Το «κάστρο του Χάρι Πότερ» στην Οδησσό χτυπήθηκε σε ρωσική επίθεση – Πέντε νεκροί

Oκτώ από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου παιδιού τεσσάρων ετών, ενώ μεταξύ των τραυματιών ήταν ακόμη ένα παιδί και μία έγκυος

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσική πυραυλική επίθεση σε κτίριο εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Οδησσό, ουκρανική πόλη – λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 32, όπως ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι. 

Το κτίριο, γνωστό ως «κάστρο Χάρι Πότερ», φέρεται να είναι επίσης η κατοικία του πρώην βουλευτή Σερχίι Κιβάλοφ, ο οποίος είναι μεταξύ εκείνων που λέγεται ότι τραυματίστηκαν στο χτύπημα.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Ολεχ Κίπερ τόνισε ότι εκτός από εκείνους που σκοτώθηκαν στην επίθεση, ένας άνδρας πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο που αποδόθηκε στο χτύπημα.

Ο Κίπερ είπε ότι οκτώ από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου παιδιού τεσσάρων ετών. Μεταξύ των τραυματιών ήταν ένα ακόμη παιδί και μία έγκυος.

«Οι γιατροί μας προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό», πρόσθεσε ο Κίπερ.

Στόλτενμπεργκ: Οι καθυστερήσεις ωφέλησαν τη Ρωσία

Από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, που επισκέφθηκε χθες Μ. Δευτέρα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν εκπληρώσει όσα υποσχέθηκαν, κάτι που ωφέλησε τη Ρωσία.

«Σοβαρές καθυστερήσεις στην υποστήριξη έχουν σημάνει σοβαρές συνέπειες στο πεδίο της μάχης» για την Ουκρανία, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κατά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις για μεγάλη καλοκαιρινή επίθεση, ακόμη και αν τα στρατεύματά της σημειώνουν περιορισμένα κέρδη αυτή τη στιγμή.

«Η έλλειψη πυρομαχικών επέτρεψε στους Ρώσους να προχωρήσουν κατά μήκος της πρώτης γραμμής», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ.

«Η έλλειψη αεράμυνας έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερους ρωσικούς πυραύλους να χτυπήσουν τους στόχους τους και η έλλειψη δυνατοτήτων βαθιάς επίθεσης επέτρεψε στους Ρώσους να συγκεντρώσουν περισσότερες δυνάμεις», όπως τόνισε.

Ο Ζελένσκι ανέφερε από την πλευρά του ότι νέες δυτικές προμήθειες έχουν αρχίσει να φτάνουν, αλλά αργά. «Αυτή η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί», όπως σημείωσε.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT