Λευκός Οίκος: «Λανθασμένη προσέγγιση» η κατάληψη πανεπιστημιακών κτιρίων

Λευκός Οίκος: «Λανθασμένη προσέγγιση» η κατάληψη πανεπιστημιακών κτιρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «πιστεύει ότι η διά της βίας κατάληψη ενός πανεπιστημιακού κτιρίου» δεν αποτελεί «παράδειγμα ειρηνικής διαδήλωσης», δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, «πιστεύει ότι η διά της βίας κατάληψη ενός πανεπιστημιακού κτιρίου είναι λανθασμένη προσέγγιση» και δεν αποτελεί «παράδειγμα ειρηνικής διαδήλωσης», ανέφερε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Ερωτηθείς για την κατάληψη ενός κτιρίου του Πανεπιστημίου Κολούμπια, στη Νέα Υόρκη, από φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές, ο Τζον Κίρμπι δήλωσε πως «εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα στη διαδήλωση», πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «δεν είναι αποδεκτό να διαταράσσεται η πανεπιστημιακή δραστηριότητα των άλλων φοιτητών».

Το κύμα διαμαρτυρίας κατά του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας έχει επεκταθεί στα αμερικανικά πανεπιστήμια εδώ και μερικές εβδομάδες. Το κίνημα ξεκίνησε από το Κολούμπια, όπου 100 άνθρωποι συνελήφθησαν στις 18 Απριλίου.

Νωρίτερα την Τρίτη, φοιτητές του εν λόγω πανεπιστημίου, το οποίο αποτελεί επίκεντρο του κινήματος αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους της Γάζας, αγνόησαν τελεσίγραφο της διοίκησης να διαλύσουν τις κινητοποιήσεις τους υπό την απειλή επιβολής πειθαρχικών μέτρων και προχώρησαν στην κατάληψη ενός κτιρίου ηλικίας άνω των 100 ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT