Ερντογάν: «Ευσυνείδητοι φοιτητές αντιδρούν στη σφαγή της Γάζας»

Ερντογάν: «Ευσυνείδητοι φοιτητές αντιδρούν στη σφαγή της Γάζας»

Ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε τις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης σε μεγάλα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ δήλωσε ότι το Ισραήλ «διαπράττει γενοκτονία στα αδέλφια μας στη Γάζα»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση για ακόμα μία φορά εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας, μεταξύ άλλων ότι «το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα». 

«Κρατάμε στην ατζέντα μας τη γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στα αδέλφια μας στη Γάζα και σε κάθε επίπεδο έχουμε εκφράσει τη στήριξή μας στο θέμα της Παλαιστίνης. Παρ’ όλες τις πιέσεις από το σιωνιστικό λόμπι διατηρούμε αυτή τη στάση μας», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε σε άλλο σημείο: 

«Αυτοί που λένε ότι το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι ιερό, το πρώτο που έκαναν μετά τις 7 Οκτωβρίου ήταν να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις φοιτητικές διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες υπέρ της Παλαιστίνης, ο Ερντογάν δήλωσε ότι «σε ορισμένα πανεπιστήμια αναγνωρισμένου κύρους, ευσυνείδητοι φοιτητές, ανάμεσά τους αντισιωνιστές Εβραίοι, και ακαδημαϊκοί αντιδρούν στη σφαγή». 

«Αυτοί οι άνθρωποι επειδή λένε “να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα” καταδιώκονται, δέχονται βία ακόμη και βασανιστήρια. Μόνο και μόνο επειδή στηρίζουν την Παλαιστίνη, πρυτάνεις και καθηγητές απολύονται και λιντσάρονται. Κανείς από αυτούς που αυτοαποκαλούνται “απόστολοι της δημοκρατίας” όταν το θέμα είναι η Τουρκία, δεν βγάζει “κιχ” για αυτά τα γεγονότα. Ξέρετε γιατί; Διότι τα σύνορα της δυτικής δημοκρατίας τα χαράζουν τα συμφέροντα του Ισραήλ», υποστήριξε ο Ερντογάν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή