Χούθι: Στο στόχαστρο πλοία προς «ισραηλινά λιμάνια στη Μεσόγειο»

Χούθι: Στο στόχαστρο πλοία προς «ισραηλινά λιμάνια στη Μεσόγειο»

Οι Χούθι θα στοχοποιούν πλοία που κατευθύνονται σε λιμάνια του Ισραήλ, σε οποιαδήποτε θαλάσσια περιοχή εντός της εμβέλειάς τους, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των φιλοϊρανών μαχητών της Υεμένης

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Χούθι θα στοχοποιούν πλοία που κατευθύνονται σε λιμάνια του Ισραήλ, σε οποιαδήποτε θαλάσσια περιοχή εντός της εμβέλειάς τους, δήλωσε την Παρασκευή ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των φιλοϊρανών μαχητών της Υεμένης.

«Θα βάλουμε στο στόχαστρο κάθε πλοίο που κατευθύνεται προς ισραηλινά λιμάνια στη Μεσόγειο, σε οποιαδήποτε περιοχή είμαστε ικανοί να φτάσουμε»», ανέφερε σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο Γιαχία Σαρέα.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι Χούθι έχουν πραγματοποιήσει επανειλημμένα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον πλοίων, στην Ερυθρά Θάλασσα, στο στενό Μπαμπ αλ Μαντάμπ και στον Κόλπο του Αντεν, εκφράζοντας, όπως ισχυρίζονται, την υποστήριξή τους στους Παλαιστίνιους της Γάζας.

Οι επιθέσεις των Χούθι έχουν οδηγήσει τη διεθνή ναυτιλία σε μεγαλύτερες και πιο κοστοβόρες διαδρομές γύρω από τη νότια Αφρική, ενώ παράλληλα υποδαυλίζουν τους φόβους για εξάπλωση του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT