Δεν είναι μόνο το Εβερεστ: Κινέζοι αναρριχητές μετέωροι λόγω συνωστισμού

Δεν είναι μόνο το Εβερεστ: Κινέζοι αναρριχητές μετέωροι λόγω συνωστισμού

Ουρές ορειβατών δεν υπάρχουν μόνο στο Εβερεστ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναμονή σε εστιατόριο, οι ουρές στα διόδια, ακόμη και ο συνωστισμός στα αφιλόξενα ύψη του Εβερεστ μοιάζουν υποφερτά σε σχέση με αυτό που έζησε μια ομάδα αναρριχητών στα όρη Γιαντάνγκ της Κίνας. 

Οι αναρριχητές κόλλησαν για πάνω από μία ώρα σε ένα τμήμα του κάθετου γκρεμού, λόγω του συνωστισμού στην αναρριχητική αυτή διαδρομή. 

Οι εικόνες των ορειβατών που κρέμονταν από τον απόκρημνο βράχο, αιωρούμενοι στο κενό, περιμένοντας όσους προηγούνταν να προχωρήσουν στη «via ferrata», τα μεταλλικά σκαλιά στερεωμένα στο βουνό, έκαναν τον γύρο των κινεζικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Κάποιοι από τους χρήστες είδαν το συμβάν με χαλαρή διάθεση, σχολιάζοντας πως δεν θα ανέβαιναν στον βράχο ούτε κι αν κάποιος τους πλήρωνε. Αλλοι αναφέρθηκαν στους κινδύνους μιας τέτοιας περιπέτειας. 

Η Wenzhou Dingcheng Sports Development Co., η εταιρεία που διαχειρίζεται τη «via ferrata», ανακοίνωσε πως υποτίμησε τον αριθμό των ενδιαφερομένων για τη βραχώδη διαδρομή. 

«Λόγω της εσφαλμένης εκτίμησής μας για το πόσοι θα έρχονταν, της έλλειψης αποτελεσματικών ελέγχων κυκλοφορίας, όπως ένα σύστημα κράτησης εισιτηρίων, και των ελλείψεων στη διαχείριση του χώρου, οι πελάτες μπλοκαρίστηκαν και παγιδεύτηκαν στη διαδρομή αναρρίχησης», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Οπως γνωστοποίησε, για να ελέγξει την κατάσταση, η εταιρεία πάγωσε προσωρινά τις πωλήσεις εισιτηρίων. 

Το όρος Yandang που βρίσκεται περίπου 410 χιλιόμετρα νοτίως της Σαγκάης, στην επαρχία Zhejiang, έχει ύψος 1.150 μέτρα και αποτελεί διαχρονικό προορισμό για τον εσωτερικό τουρισμό της Κίνας. 

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT