Γερμανία: Η ιταλική μαφία ξέπλενε χρήματα με βιτρίνα παγωτατζίδικο

Γερμανία: Η ιταλική μαφία ξέπλενε χρήματα με βιτρίνα παγωτατζίδικο

Οι εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες κατά τριών φερόμενων συνεργατών της μαφιόζικης οργάνωσης Ντράγκετα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορίες εναντίον τριών φερόμενων συνεργατών της ιταλικής μαφιόζικης οργάνωσης Ντράγκετα απήγγειλαν οι εισαγγελικές Αρχές της Γερμανίαςκαθώς τα μέλη της μαφίας χρησιμοποίησαν ένα παγωτατζίδικο στην πόλη Ζίγκεν για ξέπλυμα χρήματος.

Σύμφωνα με τους Γερμανούς εισαγγελείς, το κατάστημα χρησιμοποιήθηκε «κατόπιν εντολής ενός υψηλόβαθμου μέλους της “Ντράγκετα” από τη Σαν Λούκα στην Καλαβρία για να υποστηριχθεί η εγκληματική μαφιόζικη οργάνωση».

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να επένδυσε περίπου 400.000 ευρώ στο παγωτατζίδικο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

«Σε αντάλλαγμα, το παγωτατζίδικο φέρεται ότι χρησιμοποιείτο για ξέπλυμα κερδών από διακίνηση ναρκωτικών της “Ντράγκετα” και επίσης ως βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία», ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Επιπλέον, μέρος των ημερήσιων εσόδων από το παγωτατζίδικο φέρεται να μεταφέρονταν σε άλλα μέλη της ιταλικής μαφιόζικης οργάνωσης στην Ιταλία.

Οι Αρχές στην Ιταλία θεωρούν ότι το αφεντικό της οργάνωσης είναι «από τους μεγαλύτερους διακινητές στο διεθνές εμπόριο κοκαΐνης», σύμφωνα με τους εισαγγελείς στο Ντίσελντορφ.

Σημειώνεται πως το παγωτατζίδικο στο Ζίγκεν, καθώς και άλλα ακίνητα σε Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και Ιταλία, ερευνήθηκαν σε μεγάλη επιδρομή πριν από ακριβώς ένα χρόνο. Οι επιδρομές έγιναν μετά από σχεδόν τρία χρόνια ερευνών για τη φερόμενη ομάδα οργανωμένου εγκλήματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT