Χαμάς: Βρέθηκε νέος ομαδικός τάφος με 49 σορούς

Χαμάς: Βρέθηκε νέος ομαδικός τάφος με 49 σορούς

«Ενας τρίτος ομαδικός τάφος βρέθηκε στο εσωτερικό του νοσοκομειακού συγκροτήματος Σίφα», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι 49 πτώματα εκτάφηκαν από ένα νέο ομαδικό τάφο που ανακαλύφθηκε στο νοσοκομείο αλ-Σίφα.

«Ενας τρίτος ομαδικός τάφος βρέθηκε στο εσωτερικό του νοσοκομειακού συγκροτήματος Σίφα», ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς, σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής «49 πτώματα εκτάφηκαν από εκεί».

Μπροστά στα ερείπια του κατεστραμμένου νοσοκομείου από τις μάχες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χαμάς, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μπόρεσε να δει σχεδόν 10 σάκους νεκρών, στα πόδια διασωστών του υπουργείου Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία διοικείται από τη Χαμάς από το 2007.

«Ορισμένα πτώματα έχουν αποσυντεθεί», δήλωσε ο Μοτάσεμ Σάλαχ, υπεύθυνος του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, οι παλαιστινιακές Αρχές ανακοίνωσαν ότι περίπου 30 πτώματα είχαν εκταφεί από δυο ομαδικούς τάφους του νοσοκομείου αλ-Σίφα, το οποίο είχε γίνει επί δύο εβδομάδες πεδίο ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, από τα μέσα Μαρτίου έως τις αρχές Απριλίου.

Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία για στρατιωτικούς σκοπούς, κάτι που αρνείται το παλαιστινιακό κίνημα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι από το νοσοκομείο αλ-Σίφα δεν απέμεινε τίποτα, παρά ένα «άδειο κέλυφος», γεμάτο ανθρώπινα κουφάρια.

Εως σήμερα έχει γίνει εκταφή 520 πτωμάτων από «επτά ομαδικούς τάφους» που βρέθηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας, από τον Απρίλιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT