Γάζα: Απέπλευσε από την Κύπρο αμερικανικό πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια

Γάζα: Απέπλευσε από την Κύπρο αμερικανικό πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια

Το πλοίο MV Sagamore «μεταφέρει σημαντικό φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Κύπρο», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα αμερικανικό φορτηγό πλοίο φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια αναχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης από την Κύπρο, με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας, σε μια νέα δοκιμή για τον θαλάσσιο διάδρομο που δημιουργήθηκε για τη μεταφορά βοήθειας στον υπό πολιορκία παλαιστινιακό θύλακο.

Οπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, το υπό αμερικανική σημαία MV Sagamore «φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, αναχώρησε από το λιμάνι Λάρνακας, πριν το μεσημέρι, για τη Γάζα».

«Το πλοίο μεταφέρει σημαντικό φορτίο με ανθρωπιστική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Κύπρο», πρόσθεσε ο κ. Αντωνίου.

Γάζα: Απέπλευσε από την Κύπρο αμερικανικό πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια-1
REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Η ανθρωπιστική βοήθεια αναμένεται να μεταφερθεί σε μια προσωρινή προβλήτα που κατασκεύασαν οι ΗΠΑ στα ανοικτά των ακτών της Γάζας, προτού μεταφερθεί στο παλαιστινιακό έδαφος.

Κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους παροχής βοήθειας στη Γάζα μετά την προειδοποίηση του ΟΗΕ για επικείμενο λιμό, εν μέσω της απότομης μείωσης των διεθνών χερσαίων παραδόσεων βοήθειας, που ελέγχεται αυστηρά από το Ισραήλ, το οποίο πολιορκεί τη Λωρίδα της Γάζας από τις 9 Οκτωβρίου.

Η ισπανική ΜΚΟ Open Arms, σε συνεργασία με την αμερικανική ΜΚΟ World Central Kitchen, ναύλωσε τον Μάρτιο το πρώτο πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας που ταξίδεψε από την Κύπρο στη Γάζα.

Εντούτοις, η διεθνής κοινότητα και ΜΚΟ τονίζουν, ότι αυτός ο θαλάσσιος διάδρομος, καθώς και οι αεροπορικές ρίψεις βοήθειας από αεροπλάνα από πολλές χώρες στη Γάζα, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την ανθρωπιστική βοήθεια μέσω ξηράς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT