Βρετανία: Συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ του Χονγκ Κονγκ

Βρετανία: Συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ του Χονγκ Κονγκ

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τρεις άνδρες θα περάσουν από το αυτόφωρο σήμερα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι τρεις άνδρες θα περάσουν από το αυτόφωρο σήμερα κατηγορούμενοι ότι βοήθησαν την υπηρεσία πληροφοριών του Χονγκ Κονγκ, ύστερα από μια σειρά συλλήψεων σε όλη την Αγγλία.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι συνολικά 11 άτομα προσήχθησαν αυτόν τον μήνα, σχεδόν όλοι στην περιοχή του Γιόρκσαϊρ, στη βόρεια Αγγλία.

Οι τρεις άνδρες θα παρουσιαστούν υπό κράτηση σε δικαστήριο του Λονδίνου σήμερα. Επτά άνδρες και μία γυναίκα που δεν κατηγορήθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι, πρόσθεσε η αστυνομία.

«Ενώ αυτά τα αδικήματα είναι ανησυχητικά, θέλω να διαβεβαιώσω το κοινό ότι δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει ευρύτερη απειλή για αυτά», δήλωσε ο Ντόμινικ Μέρφι, επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Διοίκησης της Σκότλαντ Γιαρντ.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις κατηγορίες.

Οι τρεις άνδρες κατηγορήθηκαν βάσει του Νόμου Εθνικής Ασφάλειας της Βρετανίας, ο οποίος ψηφίστηκε πέρυσι και εισήγαγε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση απειλών από άλλα κράτη.

Η αστυνομία είπε ότι οι κατηγορίες δεν συνδέονται με ξεχωριστή έρευνα που αφορούσε τη Ρωσία, η οποία επίσης διεξήχθη βάσει του ίδιου νόμου.

Το Χονγκ Κονγκ αποτελούσε βρετανική αποικία έως το 1997, όταν και βάσει διμερούς συμφωνίας επεστράφη στον κινεζικό έλεγχο.

Το Πεκίνο ασκεί ολοένα και στενότερο έλεγχο στο μεγάλο αυτό οικονομικό κέντρο της Απω Ανατολής.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT